Filmul „Bună! Ce faci?”, de Alexandru Maftei, intră în cinematografele din Belgia

Filmul ‘Bună! Ce faci?’ (2011), în regia lui Alexandru Maftei, va fi proiectat la Cinemateca Regală din Belgia, în perioada 24 iulie – 31 august 2013, informează ICR Bruxelles.

‘Bună! Ce faci?’ a mai fost proiectat la Bruxelles în cadrul Brussels Film festival, ediţia din 2011, cu sprijinul ICR Bruxelles. Câştigătoare a numeroase premii şi nominalizări în festivaluri internaţionale, comedia s-a bucurat de aprecieri pozitive atât din partea criticii de specialitate cât şi din partea publicului larg, fiind considerat începutul unei noi direcţii în cinematografia românească, potrivit unui comunicat al institutului.

Scenariul semnat de Lia Bugnar explorează dilemele cuplurilor moderne, într-o comedie romantică având ca punct de plecare sentimentele a două personaje (interpretate de Dana Voicu şi Ionel Mihăilescu) după douăzeci de ani de căsătorie.

‘Buna! Ce faci?’ a reprezentat debutul în lungmetraj al regizorului Alexandru Maftei, urmat în acest an de Domnişoara Cristina după Mircea Eliade, prezentat în premieră în luna mai la festivalul TIFF de la Cluj-Napoca.

Proiecţiile de la Bruxelles sunt organizate de Cinemateca Regală în colaborare cu casa de distribuţie BrunBro Films si cu sprijinul Institutului Cultural Român Bruxelles.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.