Gura Portiţei şi lacul Ciuperca, singurele zone de îmbăiere din judeţul Tulcea amenajate şi autorizate sanitar

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea le recomandă turiştilor care ajung în acest sezon estival în Delta Dunării să se îmbăieze în zonele amenajate şi autorizate sanitar, pentru a preveni incidentele nedorite în timpul vacanţei.

În momentul de faţă, în judeţul Tulcea, potrivit DSP, sunt amenajate şi autorizate două zone de îmbăiere, la Gura Portiţei, comuna Jurilovca, şi Lacul Ciuperca, municipiul Tulcea, autorităţile monitorizând şi calitatea apei din zonele naturale de îmbăiere neamenajate şi neautorizate de la Sulina şi Sfântu Gheorghe.

‘Rezultatele analizelor efectuate până în prezent pe probele microbiologice şi fizico-chimice prelevate atât din zonele amenajate şi autorizate, cât şi din cele neautorizate au fost conforme, dar este normal să le recomandăm turiştilor să prefere zonele amenajate pentru îmbăiere, cât timp acolo există şi cabinet medical şi punct de salvamar’, a declarat  directoarea DSP, Laurenţia Militaru.

Autorităţile medicale le recomandă turiştilor care vin în Delta Dunării să se cazeze la pensiunile şi hotelurile autorizate, să consume alimente din surse sigure, să folosească soluţii împotriva ţânţarilor, să respecte regulile de depozitare a deşeurilor şi, nu în ultimul rând, să-şi ia măsuri de siguranţă în ceea ce priveşte scăldatul copiilor.

De la începutul acestei luni, inspectorii DSP au verificat 21 de structuri de cazare din judeţul Tulcea şi taberele pentru copii din oraşele Babadag şi Sulina, ultimele primind din partea instituţiei statului certificate de conformare.

‘Unele unităţi de cazare şi de alimentaţie publică din judeţ au prezentat deficienţe în ceea ce priveşte fişele personalului angajat, acesta neefectuând analizele medicale periodice şi la angajare. De asemenea, am constatat că unele spaţii frigorifice sunt insuficiente, că nu se monitorizează temperaturile din frigidere/congelatoare, lucru important pe perioada verii’, a afirmat directoarea DSP, Laurenţia Militaru.

În urma verificărilor efectuate, DSP Tulcea a aplicat şase sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 5.000 de lei.

Controalele DSP vor continua în unităţile de cazare şi alimentaţie publică până la finele lunii septembrie.

De la începutul acestui sezon estival, în judeţul Tulcea nu s-au înregistrat cazuri de toxiinfecţii alimentare sau suspiciuni ale unor boli infecţioase.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.