Jurnalistul care a publicat primele dezvăluiri ale lui Snowden va scrie o carte

Glenn Greenwald, jurnalistul care a publicat primele dezvăluiri ale fostului consultant al serviciilor de informaţii americane Edward Snowden privind vastele programe de spionaj ale Washingtonului, va scrie o carte, relatează joi Associated Press.

Greenwald a semnat un contract cu Metropolitan Books, o editură americană deţinută de grupul Macmillan, pentru a scrie o carte care va fi publicată în martie anul viitor.

Editura a anunţat joi că această carte va include noi detalii despre operaţiunile guvernului american şi ‘cooperarea sa extraordinară’ cu firme private.

Editorialist al cotidianului britanic The Guardian, Glenn Greenwald, stabilit în Brazilia, a fost ales de Edward Snowden ca să publice primele dintr-o serie de senzaţionale dezvăluiri referitoare la programul secret al SUA de supraveghere a comunicaţiilor în străinătate.

Jurnalistul a mai scris trei cărţi în care susţine că guvernul a călcat în picioare drepturile personale în numele securităţii naţionale.

Greenwald păstrează în continuare legătura cu informaticianul american, fost consultant al Agenţiei pentru Securitate Naţională (NSA), căutat de Statele Unite pentru spionaj şi blocat de la 23 iunie în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova.

La rândul său, un alt jurnalist care a publicat dezvăluiri pe baza unor documente furnizate de Snowden, Barton Gellman, de la Washington Post, a semnat un contract cu editura americană Penguin Group pentru a scrie o carte.

Snowden a depus marţi o cerere de azil temporar în Rusia, deoarece nu are posibilitatea să plece imediat într-una din ţările din America Latină care i-au oferit azil. Avocatul lui, Anatoli Kuşcerena, a declarat, de asemenea, miercuri că Snowden ar putea cere cetăţenia rusă. A(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.