Lucia Varga spune că firmele de construcţii hidrotehnice vor fi acreditate şi vor exista standarde de cost

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, a anunţat, vineri, pe şantierul noii piste a aeroportului clujean, că în termen de două săptămâni va pregăti un ordin de ministru pentru acreditarea firmelor de construcţii care realizează lucrări de apărare împotriva inundaţiilor şi pentru stabilirea unor standarde de cost.

‘Am avut o discuţie cu şefii de administraţii bazinale din ţară care gestionează investiţii de lucrări de apărare împotriva inundaţiilor şi am stabilit modificarea mai multor acte normative, astfel încât va trebui ca firmele de construcţii care derulează astfel de lucrări să fie acreditate. Nu putem permite ca o firmă de apartament să facă astfel de lucrări de anvergură. Trebuie să aibă experienţă, să fi avut lucrări similare, trebuie să aibă personal calificat pentru a face astfel de lucrări. Am decis ca în două săptămâni să avem un draft de ordin de ministru cu condiţiile necesare acreditării acestor firme. De asemenea, vom stabili un standard de cost, un barem minim de preţuri, pentru că am constatat la lucrări de apărare împotriva inundaţiilor preţuri diferite de la o administraţie bazinală la alta’, a explicat Lucia Varga.

Ea a mai spus că există lucrări similare cu preţuri duble într-o administraţie bazinală faţă de alta şi că banul public trebuie cheltuit cu responsabilitate.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.