Minerii de la Paroşeni ameninţă că vor intra în greva foamei

Minerii de la EM Paroşeni ameninţă că vor intra în greva foamei, începând de vineri, de la ora 16,00, dacă revendicările lor nu vor fi aprobate, a declarat, preşedintele Sindicatului ‘Huila’, Laszlo Domokos.

Chiar dacă reprezentanţii Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ) şi cei ai Complexului Energetic Hunedoara (CEH) au ajuns vineri la un acord în ceea ce priveşte preluarea cărbunelui produs la exploatările de huilă Paroşeni, Petrila şi Uricani, Domokos a spus că, pentru moment, semnarea protocolului nu echivalează cu încetarea protestului din subteran, în condiţiile în care nu cunoaşte exact ce prevede documentul discutat la sediul Prefecturii Hunedoara.

El a menţionat însă că minerii au nevoie de garanţii ferme că huila extrasă va fi preluată, iar salariaţii îşi vor primi salariile fără ca acestea să fie afectate.

‘Nu deţin informaţii despre ce fel de contract se propune. Dacă noul director general şi-l asumă, este problema dânsului. Dacă dânsul consideră că este legal ceea ce face, iarăşi este problema lui. Nouă ne trebuie să ni se garanteze că se respectă programul de închideri până în anul 2018, că minerii vor putea lucra pe acel program de închidere şi că îşi vor primi salariile’, a spus liderul sindical.

Noile informaţii vor fi prezentate şi minerilor care sunt blocaţi în subteran, urmând ca decizia referitoare la protest să fie luată de aceştia.

Conform sindicaliştilor, peste 1.100 de mineri de la SNIMVJ sunt blocaţi în subteran, iar alţi 300 de angajaţi au solidarizat cu ei la suprafaţă, solicitând garanţii că producţia de huilă va fi preluată de termocentralele Mintia şi Paroşeni, în baza unui contract ce prevede livrări ritmice de cărbune.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.