Transportatori de mărfuri, acuzaţi de evaziune fiscală pe ruta România-Ungaria

Mai multe firme şi persoane fizice care se ocupă cu achiziţii şi transport de mărfuri în spaţiul intracomunitar european sunt cercetate pentru evaziune fiscală, în urma unei acţiuni de amploare a poliţiştilor, care a avut loc joi dimineaţa pe ruta pe ruta Szeged-Kiszombor-Cenad-Timişoara.

‘Au fost verificate 124 de autovehiculele care transportau mărfuri achiziţionate de pe teritoriul Ungariei, destinate comercializării ilegale în Timişoara şi au fost ridicate mai multe documente de provenienţă a mărfurilor, în baza cărora vor fi efectuate verificări la societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, suspectate de evaziune fiscală’, a declarat joi seara Ancuţa Murariu, purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş.

O echipă de poliţişti de investigare a fraudelor s-a deplasat pe teritoriul Ungariei, unde, alături de omologii lor, au participat la verificarea a 32 de autovehiculele înmatriculate în România, care transportau mărfuri achiziţionate din zona oraşului Szeged. Totodată, echipe mixte de poliţişti rutieri, de investigare a fraudelor şi comisari ai Gărzii Financiare Timiş, au verificat 92 de autovehicule pe ruta Cenad-Sânnicolau Mare-Lovrin.

Cu această ocazie, poliţiştii au ridicat mai multe documente (facturi, avize de însoţire a mărfurilor, bonuri de casă), în copie, de la şase transportatori, urmând a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faţă de reprezentanţi ai trei societăţi comerciale, o întreprindere individuală, precum şi faţă de două persoane fizice autorizate.

În baza protocolului de colaborare în domeniul cooperării transfrontaliere, încheiat între Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş şi Căpitănia de Poliţie Csongrad, astăzi, începând cu ora 05,00, poliţiştii din cadrul celor două instituţii, împreună cu specialişti din cadrul Autorităţii Vamale Maghiare şi comisari ai Gărzii Financiare Timiş, au efectuat acţiuni comune pe ruta Szeged-Mako.

Acţiunile au vizat identificarea persoanelor care transportă mărfuri (produse agroalimentare, cosmetice, flori etc.) achiziţionate din Ungaria, fără documente legale de provenienţă sau cu documente falsificate, aceste persoane sustrăgându-se, astfel, de la plata obligaţiilor fiscale.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.