Victor Ponta: Îmi doresc să avem o nouă lege a salarizării

Premierul Victor Ponta a declarat că îşi doreşte o nouă lege a salarizării, bazată pe criterii noi, astfel încât să fie reduse disparităţile foarte mari între venituri.

„Îmi doresc să avem o nouă lege a salarizării, pentru că legea Guvernului Boc, pe lângă faptul că a fost o prostie, din fericire nu s-a prea aplicat. Deci, nu există în acest moment o salarizare unitară, există un haos general şi, ştiţi foarte bine, salarizarea în domeniul administraţiei publice reprezintă unul din obiectivele toamnei parlamentare”, a explicat premierul Victor Ponta, prezent vineri, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

El a atras atenţia asupra faptului că există mari diferenţe între diverse salarii din aceleaşi instituţii şi că prin noua lege se doreşte diminuarea acestora.

„Principiile de la care pornim sunt cele ale unei mai mari flexibilităţi şi ale unui sistem care să recompenseze angajaţii din sistemul public şi pe bază de criterii de performanţă”, a punctat premierul.

Precizările sale au fost făcute în contextul în care Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a transmis, vineri, o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta prin care semnalează salarizarea deficitară din educaţie, precum şi politizarea învăţământului preuniversitar.

„În timp ce în ţările membre ale Uniunii Europene se alocă, în medie, 5,2% din PIB pentru finanţarea învăţământului, România nu a alocat nici jumătate din media europeană pentru educaţie. Fără bani se poate face doar o pseudo-reformă. În România, salariul mediu orar din sistemul de educaţie este de 13 lei brut (2,92 euro) şi 9,3 lei net (2,09 euro). Cu alte cuvinte, un profesor în România câştigă într-o lună cam tot atât cât câştigă un profesor din Luxemburg în patru ore sau cât unul din Polonia în 14 ore”, a semnalat FSLI.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...
1 Comentariu
  1. VLAD spune

    La rândul lor, ceferiștii se pregătesc să iasă în continuare în număr mare în stradă, pentru a-și exprima nemulțumirea față de nivelul scăzut al drepturilor salariale, lipsa facilităților de călătorie pe calea ferată și dezinteresul factorilor de decizie din minister în legătură cu sistemul feroviar.
    Intenționăm ca pe 25 iulie a.c. să organizăm un mare miting de protest, la care să participe 5.000 de ceferiști din toată țara. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că nu au fost alocate fondurile necesare întreținerii, reparării și modernizării infrastructurii feroviare si a parcului de material rulant, subvenția alocată către CFR Călători înregistrând o diminuare continuă, concomitent cu reducerea numărului de trenuri. Managerul „performant” Dorobantu Valentin de la CFR Calatori , stie cine a redus numarul de trenuri ? Daca nu stie el, stim noi .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.