Băsescu: În lumea politică se vorbeşte de o nouă Lege a salarizării; avem o astfel de lege, dar nu e pusă în practică

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri la întâlnirea cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale că în România există o Lege a salarizării care nu este pusă în practică.

„Aş face o observaţie legată de Legea salarizării. În lumea politică se vorbeşte despre o nouă Lege a salarizării, dar noi avem o Lege a salarizării care nu este pusă în aplicare şi care a fost lucrată timp de doi ani cu Banca Mondială”, a spus şeful statului.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că îşi doreşte o nouă lege a salarizării, bazată pe criterii noi, astfel încât să fie reduse disparităţile foarte mari între venituri.

„Îmi doresc să avem o nouă lege a salarizării, pentru că legea Guvernului Boc, pe lângă faptul că a fost o prostie, din fericire nu s-a prea aplicat. Deci, nu există în acest moment o salarizare unitară, există un haos general şi, ştiţi foarte bine, salarizarea în domeniul administraţiei publice reprezintă unul din obiectivele toamnei parlamentare”, a afirmat Victor Ponta.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.