EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Compania germană Leoni va angaja o mie de oameni în plus la fabrica din municipiul Bistriţa

0

Ministrul delegat pentru dialog social, Adriana Doina Pană, care este şi deputat PSD de Bistriţa-Năsăud, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că firma germană Leoni, care deţine în municipiul Bistriţa o fabrică de cablaje şi echipamente auto, doreşte să angajeze în plus aproape o mie de oameni.

Ministrul a făcut declaraţia în contextul unei întrebări venite din partea unui jurnalist, în legătură cu efectele vizitelor externe ale Guvernului Ponta.

„Eu pot să vă spun deja ceva palpabil. În urma vizitei anterioare în China, nişte investitori strategici, care şi în 2010 au încercat să cumpere Oltchim, dar li s-a dat pas, sunt dintre peţitorii serioşi ai Oltchim-ului, care va putea să fie pregătit să urmeze etapele pentru privatizare. Deci este un succes deja realizat. În urma vizitei în Germania, în urma faptului că noi, ca ţară, avem un rating ridicat de când premierul Ponta conduce guvernul, că avem stabilitate, astăzi de exemplu am avut la Bistriţa o întâlnire cu noua conducere a firmei Leoni şi bazele Leoni în România cresc, iar în Bistriţa vor mai angaja circa o mie de oameni. Asta cred că este ceva extraordinar. Chiar dacă pare că e cu bătaie lungă, nu este. Ţine de faptul cum suntem văzuţi în exterior, stabilitatea care este la noi în ţară, predictibilitatea pe care investitorii străini o văd. Toate vizitele astea sunt urmate concret de măsuri”, a spus Pană.

Fabrica româno-germană Leoni Bistriţa a fost inaugurată în urmă cu 11 ani şi acolo lucrează peste 3.500 de oameni din judeţ, dar şi din judeţele limitrofe, fiind în fiecare an pe primul loc în topul firmelor din judeţul Bistriţa-Năsăud atât ca număr de angajaţi, cât şi ca cifră de afaceri.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.