Vladimir Putin are probleme mai importante decât soarta lui Snowden, susţine Kremlinul

Preşedintele Vladimir Putin are dosare mai importante de gestionat decât soarta fugarului american Edward Snowden, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de AFP.

‘Aţi văzut agenda prezidenţială? Acolo sunt înscrise probleme mai importante decât Snowden, cum ar fi dezvoltarea regiunilor Sahalin şi Cita’, a declarat Peskov.

În contextul tensiunilor din relaţiile ruso-americane provocate de refugierea pe aeroportul moscovit Şeremetievo a fostului consultant al CIA care a deconspirat un vast program de spionaj electronic al serviciilor secrete americane, publicaţia The New York Times a scris joi că vizita preşedintelui Barack Obama la Moscova, în marja summitul G20 din luna septembrie, ar putea fi anulată unilateral de către liderul de la Casa Albă.

Preşedintele Putin a încercat miercuri să calmeze tensiunile din jurul cazului Snowden, declarând ‘că relaţiile dintre state sunt mult mai importante decât disputele în jurul activităţilor serviciilor speciale’, după ce cu o zi în urmă fostul consultant CIA, a cărui extrădare Washingtonul o solicită insistent Moscovei, a înaintat autorităţilor ruse o cerere de azil temporar.

Ulterior, avocatul lui Snowden a declarat că acesta se gândeşte inclusiv să ceară cetăţenia rusă. Întrebat vineri în legătură cu această posibilitate, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a răspuns: ‘Va fi examinată orice solicitare pentru acordarea cetăţeniei venită din partea oricărei persoane’.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.