ANAF: Activitatea administraţiilor judeţene în relaţia cu contribuabilii rămâne neschimbată după reorganizarea instituţiei

Administraţiile fiscale judeţene nu se desfiinţează în urma reorganizării Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală /ANAF/, în contextul regionalizării, şi nici nu renunţă la funcţiile suport pentru contribuabili, activitatea acestora, în relaţia cu contribuabilii, rămânând neschimbată, precizează un comunicat al ANAF remis luni.

Referitor la declaraţiile în mass-media ale unor reprezentanţi ANAF, conform cărora în urma reorganizării ANAF relaţia dintre Fisc şi contribuabili va fi afectată, aceştia fiind nevoiţi să se deplaseze la Direcţiile generale regionale în vederea îndeplinirii obligaţiilor sau a rezolvării problemelor apărute, ANAF menţionează că atribuţiile direcţiilor generale regionale vor fi de coordonare a administraţiilor fiscale judeţene, preluând doar funcţiile suport necesare desfăşurării activităţii administraţiilor fiscale judeţene.

Administraţiile fiscale judeţene îşi vor desfăşura activitatea în aceleaşi locaţii, relaţia cu contribuabilii rămânând neschimbată.

Restructurarea ANAF reprezintă o precondiţie pentru implementarea ‘Proiectului de modernizare a administraţiei fiscale’, proiect pentru care s-a semnat un acord de împrumut cu Banca Mondială în valoare de 70 de milioane de euro în data de 8 mai 2013.

‘În acest context, în cadrul reorganizării, s-a avut în vedere, implementarea unei noi strategii de resurse umane şi simplificarea procesului decizional. Acest deziderat se va realiza, pe de o parte, prin realocarea personalului spre domeniile deficitare (antifraudă, inspecţie fiscală, IT, juridic) sau spre organele fiscale cu cel mai mare grad de încărcare şi, pe de altă parte, prin eliberarea din funcţie a celor care nu corespund din punct de vedere profesional şi al integrităţii.

De asemenea, prin reducerea cu până la 30% a funcţiilor de conducere se va accelera procesul decizional şi se vor realiza economii în vederea încadrării în fondurile bugetare alocate pentru cheltuielile de personal’, se mai spune în comunicatul ANAF.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Maria spune

    Comunicatul MFP-ANAF din 22.07.2013 referitoar la asa-zisa neindepartare a contribuabililor fata de fisc prin regionalizare
    este o dovada in plus a imbecilitatii politrucilor PSD+PNL de la acest minister.Trecerea de atributiuni gen autorizari, solutionare contestatii etc de la judete la centrele de regionale fiscale,nu reprezinta o indepartare a contribuabiluli de fisc ? De fapt realitatea este doar una – regionalizarea este un pretext pentru politizarea ANAF care sa servesca interesele evazionistilor PSD+PNL !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.