Braşov: Peştera din Masivul Postăvarul, în atenţia autorităţilor locale pentru a fi deschisă turiştilor

Primăria Braşov caută soluţii pentru ca Peştera Laptelui, situată în Masivul Postăvarul, să intre în circuitul turistic, iar în acest sens există un studiu realizat şi se caută soluţii în vederea administrării acesteia, a declarat viceprimarul Braşovului, Răzvan Popa.

„Căutăm soluţii de finanţare şi de administrare a peşterii, ori prin asociere cu un partener, ori printr-un parteneriat public-privat, ori dacă nu, încercăm o finanţare de la bugetul local. Ne preocupă acest lucru pentru ca dorim ca turiştii care ajung în Poiana Braşov să aibă la dispoziţie un nou obiectiv turistic. Noi sperăm ca în acest an să începem amenajarea peşterii”, a precizat Răzvan Popa.

Proiectul de punere în valoare a peşterii este estimat la suma de 200.000 de lei necesară pentru amenajarea în interior a peşterii, un sistem de iluminat, amenajarea unui traseu interior de vizitare, amenajarea drumului până la peşteră şi curăţarea zonei din jurul acesteia.

Peştera se află la o distanţă de 3 kilometri de Poiana Braşov, la o altitudine de 1.350 de metri pe versantul nordic al Masivului Postăvarul, în apropiere de Poiana Drester, pe traseul dintre vechea trambulină de schi şi pârtia Bradul.

Peştera este alcătuită dintr-o galerie având lăţimi de 14-20 de metri, 175 de metri lungime şi înălţimi cuprinse între 3 şi 6 metri, fiind vizitată în prezent doar de speologi şi oameni ai muntelui care cunosc bine locul.

Denumirea peşterii vine de la mineralele care acoperă o suprafaţă întinsă a pereţilor, care sunt de o consistenţă asemănătoare cu cea a laptelui, de culoare albă.

În judeţul Braşov sunt în prezent patru peşteri care pot fi vizitate, şi care se află în arii protejate, la Râşnov, Cheile Zărneştilor în Masivul Piatra Craiului, la Comăna de Sus şi la Apaţa.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.