Comisia Europeană anunţă deblocarea a circa 10 milioane de euro pentru Muntele Saint-Michel

Comisia Europeană a anunţat luni deblocarea a circa 10 milioane de euro pentru restabilirea caracterului maritim al Muntelui Saint-Michel din Golful Saint-Malo, în nord-vestul Franţei, unul dintre cele mai vizitate locuri din această ţară, informează agenţia Reuters.

Banii provin din Fondul European de Dezvoltare Regională /FERD/ şi vor contribui la o investiţie globală de 210,6 milioane de euro, în cadrul celei de-a doua etape a acestui vast proiect de amenajare a Golfului.

Obiectivul privind restaurarea sitului constă în prezervarera biodiversităţii, protejarea ecosistemului, reducerea emisiilor de CO2 în zona sitului şi întărirea activităţii turistice prin sporirea gradului de atractivitate a locului.

Proiectul prevede îndeosebi amenajări hidraulice în amonte de barajul de pe râul Couesnon, pentru a întări capacitatea sa de stocare, distrugerea parkingului de la poalele Muntelui şi construirea unui nou pod-pasarelă integrat în peisaj.

Aproximativ 2,5 milioane de persoane vin anual să viziteze mica insulă şi abaţia ridicată pe ea, sit ce este trecut în patrimoniul mondial al UNESCO.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.