Elevii români au obţinut treisprezece medalii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada

Elevii români care au participat la cea de-a XIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinară Tuymaada, desfăşurată în perioada 17-24 iulie, în localitatea Yakutsk din Republica Sakha (Federaţia Rusă), au obţinut treisprezece medalii, dintre care nouă de aur.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), remis, luni, elevii au obţinut punctaje excepţionale la toate cele patru probe ale concursului – informatică, matematică, fizică şi chimie, cucerind nu mai puţin de 9 medalii de aur: informatică – 3, matematică – 3, chimie – 2, fizică – 1, dintr-un total de 13.

„Este un palmares net superior în comparaţie cu rezultatele înregistrate în ultimii doi ani, când au fost obţinute 11 medalii (aur – 4, argint – 6, bronz – 1, în 2012), respectiv 12 medalii (aur – 4, argint – 6, bronz – 2, în 2011)”, se arată în comunicatul MEN.

Potrivit sursei citate, la chimie au fost obţinute două medalii de aur – Vlad-Mihai Mandric (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti), Cristian David Călin (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi, medaliat cu argint anul trecut) şi o medalie de argint – Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu” din Piteşti).

La matematică elevii au cucerit trei medalii de aur – Simona Diaconu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Ioan Laurenţiu Ploscaru (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea) şi Paul Gabriel Muscă (clasa a XI-a/ Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv o medalie de bronz – Andreea Măgălie (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, medaliată cu argint la ediţia precedentă).

Trei medalii de aur au fost obţinute şi la informatică: Rareş Darius Buhai (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, laureat cu aur şi anul trecut), Valentin Marius Hârşan şi Marius Gavrilescu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La fizică a fost obţinută o medalie de aur – Ioan Ignat (clasa a X-a/ Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, posesor al unei medalii de aur şi la ediţia din 2012) şi două medalii de argint – Raul Alex Pipis (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara) şi Horia Petru Nicolăescu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

La Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada au participat peste 150 de concurenţi din România, Federaţia Rusă, Bulgaria, Serbia şi Macedonia.

Olimpicii români revin în ţară miercuri seara.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.