Ford a prezentat un sistem de avertizare care vine în ajutorul poliţiştilor

Ford a prezentat vineri un sistem adaptat vehiculelor de poliţie care, atunci când detectează un individ care se apropie în zona din spate a maşinii, blochează automat portierele, închide geamurile şi emite un semnal sonor de avertisment.

Ford a explicat că sistemul, care urmează să fie patentat, foloseşte elemente ale altor sisteme deja instalate pe maşinile acestei mărci, cum ar fi camere video în partea din spate a vehiculului, senzori laterali de trafic şi senzori de parcare.

Sistemul este activat atunci când vehiculul este oprit. Camera video amplasată în partea din spate a maşinii şi senzorii de detectare a punctelor moarte ‘supraveghează’ spatele maşinii. Când senzorii detectează mişcare, sistemul reacţionează pentru a-l proteja pe ocupantul vehiculului.

Ford consideră că sistemul le oferă agenţilor care sunt ocupaţi cu întocmirea de rapoarte în interiorul vehiculelor ‘o pereche suplimentară de ochi care să-i protejeze de ameninţări, îndeosebi pe timp de noapte, când vizibilitatea este redusă’.

Sistemul, care va fi vândut separat, va echipa Ford Police Interceptor 2014, modelul fabricantului american realizat pentru forţele de poliţie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.