Italia: Medicii din serviciile publice au anunţat o grevă de 4 ore

Medicii şi infirmierii din serviciile publice din Italia au anunţat luni dimineaţă patru ore de grevă, fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă, informează luni ediţia online a cotidianului roman La Repubblica. În timpul protestului vor fi asigurate numai intervenţiile de urgenţă.

Protestatarii reclamă că, în ultimii patru ani /începând cu anul 2009/, contractele de muncă ale medicilor şi infirmierilor au fost blocate, în condiţiile în care spitalele din Peninsulă nu au personal suficient. În acelaşi timp, personalul sanitar din Italia se plânge că reducerile bugetelor din spitale continuă, legile referitoare la răspunderea penală sunt prea puţin clare, iar studiile de doctorat au fost reduse, din cauza lipsei de fonduri.

Peste 500.000 de vizite de specialitate şi circa 30.000 de intervenţii chirurgicale programate luni au fost anulate.

La acest protest, după cum au anunţat sindicatele, participă peste 70% din personalul sanitar italian din structurile publice, adică peste 115.000 de medici şi veterinari şi peste 20.000 de infirmieri.

La Roma, personalul sanitar a organizat şi un protest în faţa sediului Ministerului Economiei, pentru a cere deblocarea fondurilor alocate sistemului sanitar naţional.

Ministrul italian al sănătăţii, Beatrice Lorenzin, a declarat luni că guvernul italian va analiza cu atenţie acest protest şi va încerca să ia „toate măsurile necesare pentru a găsi în viitor cele mai bune soluţii”.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.