Misiunea FMI se va întâlni luni cu preşedintele Consiliului Fiscal şi cu conducerea BVB

Misiunea Fondului Monetar Internaţional /FMI/, condusă de Andrea Schaechter, se va întâlni luni cu preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru, şi cu conducerea Bursei de Valori Bucureşti /BVB/, potrivit unor surse apropiate negocierilor.

 În cursul dimineţii, misiunea FMI şi delegaţia Comisiei Europene s-au întâlnit cu reprezentanţii Băncii Comerciale Române/BCR/, iar la această oră se află la Ministerul Transporturilor, pentru discuţii cu secretarul de stat Cristian Ghibu.

De asemenea, experţi ai FMI discută cu ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, aspecte legate de execuţia bugetului pe 2013 şi rectificarea bugetară, trezorerie şi datorie publică.

O echipă a FMI, condusă de Andrea Schaechter, este în vizită în România în perioada 17 – 31 iulie, pentru discuţii asupra următorului program cu România. Concluziile întâlnirilor vor fi prezentate la sfârşitul misiunii.

În perioada 15-16 iulie 2013, s-a aflat în România şi directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, aceasta fiind la prima sa vizită la Bucureşti după numirea în funcţia de director al FMI, în luna iulie 2011.

Lagarde a anunţat, la o masă rotundă organizată la BNR, probabilitatea ca România să semneze un nou acord de tip preventiv cu FMI.

„O ţară decide dacă este nevoie de un nou împrumut cu Fondul Monetar Internaţional. Oamenii politici se pun de acord dacă un nou acord va fi benefic pentru România. Acesta este pasul numărul unu, iar pasul numărul doi este cel de a se justifica finanţarea internaţională, mobilizarea finanţării internaţionale. Răspunsul meu este probabil da (va fi un nou acord n.r.), luând în considerare dorinţa oamenilor politici de a consolida stabilitatea macroeconomică, de a avea o ancoră pentru aceasta, de a urma reformele economice, care nu au fost încă încheiate, dar ce este cel mai important, pentru a evita orice tentaţie de a face paşi înapoi”, a spus Christine Lagarde.

De asemenea, într-o conferinţă organizată tot la Banca Naţională, Christine Lagarde a precizat că FMI a avut şi are un parteneriat de durată cu România, benefic din punct de vedere fiscal deoarece a generat stabilitatea economică necesară pentru a atrage investiţii, pentru a restaura încrederea în fundamentele economice ale ţării.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.