Snowden nu a primit răspuns de la Serviciul Federal de Migraţie din Rusia; fugarul, în continuare în zona de tranzit

Fostul consultant al serviciilor secrete americane Edward Snowden, care a solicitat azil temporar în Rusia, nu a primit încă nicio confirmare din partea Serviciului Federal rus pentru Migraţie că dosarul său a fost luat spre examinare şi că poate părăsi zona de tranzit de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, unde se află blocat de aproape o lună, a declarat luni avocatul său Anatoli Kucerena, citat de agenţia rusă de presă Ria Novosti.

‘Până în prezent, nu avem nicio veste de la Serviciul pentru Migraţie. Snowden nu a primit vreo confirmare că cererea sa a fost luată spre examinare’, a reiterat avocatul rus.

Fostul asistent tehnic al CIA Edward Snowden a făcut publice informaţii secrete despre programele de interceptare a comunicaţiilor telefonice şi pe Internet de către serviciile secrete americane, declanşând un imens scandal internaţional prin dezvăluirile sale. El a fugit din SUA la Hong Kong, iar de acolo a sosit la 23 iunie la Moscova. În prezent, este practic sechestrat în zona de tranzit a aeroportului internaţional Şeremetievo pe care nu o poate părăsi din cauza că nu are asupra sa niciun act de identitate valabil. Paşaportul său a fost anulat de guvernul SUA, care cere insistent Moscovei extrădarea sa.

Săptămâna trecută, media ruse au informat că Serviciul Federal de Migraţie a primit cererea de azil temporar din partea lui Snowden şi o va supune examinării în termenul stabilit de lege.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.