EUR
4,84 RON
(+0.41%)
USD
4,33 RON
(+0.98%)
GBP
5,44 RON
(-0.15%)
CHF
4,50 RON
(+0.91%)
BGN
2,47 RON
(+0.51%)
BYN
1,80 RON
(+0.64%)
CAD
3,20 RON
(-0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.41%)
AUD
2,97 RON
(-0.91%)
JPY
0,04 RON
(+1.61%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Snowden nu a primit răspuns de la Serviciul Federal de Migraţie din Rusia; fugarul, în continuare în zona de tranzit

Fostul consultant al serviciilor secrete americane Edward Snowden, care a solicitat azil temporar în Rusia, nu a primit încă nicio confirmare din partea Serviciului Federal rus pentru Migraţie că dosarul său a fost luat spre examinare şi că poate părăsi zona de tranzit de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, unde se află blocat de aproape o lună, a declarat luni avocatul său Anatoli Kucerena, citat de agenţia rusă de presă Ria Novosti.

‘Până în prezent, nu avem nicio veste de la Serviciul pentru Migraţie. Snowden nu a primit vreo confirmare că cererea sa a fost luată spre examinare’, a reiterat avocatul rus.

Fostul asistent tehnic al CIA Edward Snowden a făcut publice informaţii secrete despre programele de interceptare a comunicaţiilor telefonice şi pe Internet de către serviciile secrete americane, declanşând un imens scandal internaţional prin dezvăluirile sale. El a fugit din SUA la Hong Kong, iar de acolo a sosit la 23 iunie la Moscova. În prezent, este practic sechestrat în zona de tranzit a aeroportului internaţional Şeremetievo pe care nu o poate părăsi din cauza că nu are asupra sa niciun act de identitate valabil. Paşaportul său a fost anulat de guvernul SUA, care cere insistent Moscovei extrădarea sa.

Săptămâna trecută, media ruse au informat că Serviciul Federal de Migraţie a primit cererea de azil temporar din partea lui Snowden şi o va supune examinării în termenul stabilit de lege.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata