Bărbaţii care sar peste micul dejun riscă mai mult să facă o criză cardiacă

Bărbaţii care nu iau micul dejun se confruntă cu mai multe riscuri de a face o criză cardiacă sau de a muri din cauza unei maladii cardiace decât ceilalţi care respectă masa de dimineaţă, potrivit unui studiu publicat luni în SUA, relatează marţi AFP.

Studiul a fost efectuat pe un număr de aproape 27.000 de bărbaţi, cu vârste între 45 şi 82 de ani, care au acceptat să participe la un sondaj privind alimentaţia şi consecinţele sale asupra sănătăţii, desfăşurat între 1992 şi 2008.

Rezultatele au arătat că bărbaţii care nu obişnuiesc să ia micul dejun se confruntă cu 27 % mai multe riscuri de a suferi o criză cardiacă sau de a muri din cauza insuficienţei coronariene decât cei care iau o gustare dimineaţa.

Bărbaţii incluşi în studiu care nu luau micul dejun erau mai tineri şi deseori fumători, lucrau cu normă întreagă, erau celibatari, cu mai puţină activitate fizică şi consumau deseori mai mult alcool.

”Nerespectarea micului dejun poate atrage unele riscuri, precum obezitate, hipertensiune, nivel mare al colesterolului şi diabet, ceea ce poate duce cu timpul la o criză cardiacă”, a explicat Leah Cahill, de la Harvard School of Public Health, principalul autor al studiului.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.