EUR
4,80 RON
(0%)
USD
4,42 RON
(-0%)
GBP
5,73 RON
(+0.05%)
CHF
4,52 RON
(+0.03%)
BGN
2,45 RON
(0%)
BYN
2,00 RON
(+0.42%)
CAD
3,34 RON
(-0.01%)
RSD
0,04 RON
(+0.06%)
AUD
2,93 RON
(+0.11%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,19 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(0%)

 

Bulgaria a primit de la SUA informaţii suplimentare cu privire la autorii atentatului antiisraelian

Bulgaria a primit recent noi date cu privire la actele de identitate folosite de autorii atentatului antiisraelian din 18 iulie 2012, informaţii care confirmă legăturile cu partidul şiit libanez Hezbollah, a anunţat luni ministrul bulgar al afacerilor externe Kristian Vighenin, citat de postul naţional de radio de la Sofia.

Oficialul bulgar a participat la şedinţa Consiliului Afaceri Externe (CAE) al UE în cadrul căreia miniştrii de externe din statele membre au convenit să înscrie aripa armată a mişcării libaneze Hezbollah pe lista organizaţiilor teroriste.

Vighenin a spus că datele suplimentare din SUA au fost comunicate partenerilor europeni la sfârşitul lunii iunie. La sfârşitul săptămânii trecute, au fost primite şi două rapoarte din Canada şi Liban care urmează să fie analizate înainte să fie prezentate la nivel european, a dezvăluit ministrul bulgar. El a menţionat că atentatul de la Burgas a fost luat în considerare în ce priveşte decizia de luni a miniştrilor. Întrebat dacă această decizie nu creşte pericolul de terorism pentru Bulgaria, Vighenin a afirmat că astăzi ţara este mai pregătită să prevină o asemenea ameninţare. În plus, restricţionarea unei astfel de organizaţii duce la creşterea securităţii, a adăugat el.

Într-un comunicat de presă remis Agerpres, Vighenin afirmă că UE îşi va menţine angajamentul ferm cu privire la stabilitatea Libanului. Decizia de luni nu va avea impact asupra dialogului cu toate partidele politice din Liban, nu va afecta transferurile financiare legale şi nici ajutorul european pentru această ţară, subliniază Ministerul bulgar al Afacerilor Externe.

În acelaşi timp, preşedintele bulgar Rosen Plevneliev a salutat decizia miniştrilor de externe europeni. În opinia lui, nimeni nu poate subestima angajamentul Uniunii Europene de a garanta securitatea cetăţenilor şi celor care se află pe teritoriul său. Europa a demonstrat că nu-i va ierta pe cei care au luat vieţi şi au agresat oameni nevinovaţi pe teritoriul ei, a spus Plevneliev, făcând referire la atentatul de la Burgas, soldat cu şase victime, dintre care cinci turişti israelieni şi şoferul lor bulgar.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata