Ignacio Gonzalez: Românii din Comunitatea Madrid au capacitate de muncă şi simţul responsabilităţii

România este o ţară mare, care îşi clădeşte de mult timp o perioadă nouă de libertate şi progres în istorie, şi care are legături afective, culturale şi economice tot mai bune cu Spania, a afirmat luni şeful executivului regional din Comunitatea Madrid, Ignacio Gonzalez, la finalul reuniunii avute cu premierul român, Victor Ponta. Comunitatea Madrid primeşte şi integrează 220.000 de cetăţeni români care au ales Madridul pentru a trăi şi munci, a precizat şeful executivului madrilen.

Ignacio Gonzalez s-a referit mai ales la numeroasele căi de colaborare şi care pot genera şanse pentru bunăstare, în Madrid şi România. „Facem parte din proiectul comun european, împărtăşim aceleaşi valori şi suntem convinşi că aceste valori sunt cheia pentru a prospera. România este o ţară mare; clădeşte de mult timp o etapă nouă de libertate şi progres în istorie şi se bucură de legături afective, culturale şi economice tot mai bune” cu Comunitatea Madrid.

Regiunea, a precizat el, „primeşte şi integrează 220.000 de cetăţeni români care au ales Madridul pentru a trăi şi munci cu noi. Sunt noii madrileni care s-au alăturat unei societăţi deschise şi integratoare, şi care contribuie la dezvoltarea şi bunăstarea regiunii”. Românii sunt cei mai numeroşi străini din Madrid, reprezintă 22% din toată populaţia străină care locuieşte în Madrid, iar liderul regional susţine că le apreciază „capacitatea de muncă, simţul responsabilităţii şi dorinţa de a se integra în societatea noastră”, mai ales pentru că „Madridul s-a construit cu efortul şi munca oamenilor veniţi din afara Spaniei şi chiar avansează mulţumită venirii multor străini. Datorită lor, Madridul este una dintre regiunile cele mai active din Europa, din punct de vedere economic, atrage investiţii din toată lumea”, a subliniat el importanţa străinilor.

În sfârşit, a mai spus Gonzalez, în acest moment este importantă strângerea legăturilor comerciale, pe baza enormului potenţial de creştere pe care îl reprezintă o ţară ca România.

Reuniunea de luni, dintre premierul României şi şeful executivului regional madrilen a avut loc luni în cadrul vizitei de lucru efectuate de Victor Ponta în Spania. El s-a întâlnit cu omologul său spaniol Mariano Rajoy, şi urmează să aibă o întrevedere şi cu regele Juan Carlos I al Spaniei.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.