Pierre Moscovici: Recesiunea în Franţa s-a încheiat

Recesiunea în Franţa s-a încheiat, a declarat marţi ministrul francez de Finanţe, Pierre Moscovici, indicând estimările publicate de Banca Centrală a Franţei şi Institutul de Statistică (Insee), care arată o creştere de 0,2% în trimestrul doi din 2013, comparativ cu un declin de 0,2% în primele trei luni din acest an, transmit Bloomberg şi Reuters.

‘Acum trebuie să facem eforturi să transformăm această ieşire din recesiune într-o redresare autentică’, a afirmat oficialul francez la postul de radio Europe 1.

Încrederea companiilor franceze în economie a crescut în iulie pentru a treia lună consecutiv, indicând că îmbunătăţirea cererii ar putea ajuta la redresarea economiei.

De asemenea, Institutul de Statistică (Insee) a publicat un studiu privind activitatea economică în iulie, care arată că încrederea în sectorul industrial a urcat la 95 de puncte, de la 93 în iunie, în timp ce încrederea în sectorul serviciilor a crescut, de asemenea, la 86 de puncte, de la 84 de puncte în iunie. În iulie, încrederea în sectorul industrial a atins cel mai ridicat nivel din aprilie 2012.

Săptămâna trecută, Banca Centrală a Franţei a îmbunătăţit estimarea de creştere a economiei în trimestrul doi din 2013, la 0,2%, faţă de prognoza anterioară de 0,1%.

Revizuirea în creştere vine ca urmare a unor rapoarte recente ce arată redresarea producţiei industriale în iunie, datorită comenzilor de peste hotare, mai ales în sectorul industriei, transporturilor şi auto. Această tendinţă continuă şi în iulie, a dat asigurări Banca Franţei.

Franţa, a doua mare economie a zonei euro, a intrat din nou recesiune, a treia de la criza financiară din 2008-2009, după un declin al Produsului Intern Brut de 0,2% în primul trimestru din 2013, similar cu cel înregistrat în ultimele trei luni din 2012, conform datelor finale publicate recent de Institutul de Statistică (Insee).

O recesiune este definită în mod tehnic drept două trimestre consecutiv de contracţie a economiei.

După un declin de 0,2% în primele trei luni din 2013, economia franceză ar urma să înregistreze un avans de 0,2% în trimestrul doi, să stagneze în trimestrul trei şi să crească cu 0,1% în ultimele trei luni, a prognozat Insee.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.