Rogojinaru (CNIPMMR): Firmele private trebuie sprijinite de Guvern la achiziţia de maşini electrice

Intenţia Guvernului de a sprijini firmele private la achiziţia de maşini electrice reprezintă o măsură foarte bună, al cărei impact pozitiv se va resimţi în primul rând asupra sănătăţii populaţiei, consideră vicepreşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Liviu Rogojinaru.

‘O persoană fizică poate achiziţiona mult mai greu un vehicul electric, faţă de de o persoană juridică. Dacă luăm în considerare câte flote auto sunt în Capitală, impactul asupra sănătăţii populaţiei va fi unul clar pozitiv, prin scăderea gradului de poluare. În plus, combustibilul tradiţional (benzina sau motorina) reprezintă o resursă epuizabilă, supusă unor creşteri de preţ uneori foarte mari’, a declarat, Liviu Rogojinaru.

Citeste si:  NOUTĂŢI LEGISLATIVE - 23 ianuarie (0053)

Premierul Victor Ponta a arătat, la jumătatea acestei luni, că ar vrea să identifice o soluţie prin care să li se asigure bonusuri şi companiilor private la cumpărarea unei maşini electrice, pentru a le stimula să-şi schimbe flotele de automobile.

„Am introdus în lege un bonus pentru cei care cumpără maşini electrice – e vreo 2.500 de euro – şi înţeleg că încă nu putem să-l aplicăm şi la firmele private, ci putem să-l aplicăm doar la persoane fizice şi la instituţii şi vreau să găsim o soluţie, pentru că de fapt ideea este ca şi companiile să-şi schimbe flotele de maşini, să treacă pe maşini electrice. Noi, ceilalţi, persoanele fizice, o să trecem încet-încet, dar marea schimbare – vorbesc de poluare, de reducerea consumului de carburant – vine de la companii”, a afirmat Victor Ponta în 12 iulie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata