Ţigarete şi alte bunuri de peste 200.000 de lei, descoperite la percheziţii vizând contrabandişti cu ţigări

Aproximativ 300.000 de ţigarete şi alte bunuri, toate în valoare de peste 200.000 de lei, au fost descoperite la 11 percheziţii efectuate luni în Capitală, precum şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă cu ţigări, evaziune fiscală şi spălarea banilor, informează IGPR.

La percheziţiile efectuate la locuinţele suspecţilor şi la spaţiile de depozitare a ţigaretelor au mai fost găsite trei autovehicule folosite în activitatea infracţională şi aproximativ 50 de grame de substanţe stupefiante, iar cinci membri ai grupării infracţionale au fost reţinuţi, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Tot luni a fost organizat un flagrant în cadrul căruia doi dintre suspecţi au fost prinşi în timp ce tranzacţionau 120.000 de ţigarete.

La percheziţii au participat poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor, Serviciilor de Acţiuni Speciale din cadrul DGPMB şi IPJ Ilfov, precum şi specialişti ANV.

Poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au documentat începând cu luna februarie activitatea infracţională a unei reţele formate din 11 persoane suspectate că desfăşoară activităţi de comercializare de ţigări provenite din contrabandă pe raza municipiului Bucureşti.

Astfel, pe 15 iulie s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de cei 11 suspecţi pentru evaziune fiscală, deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete, contrabandă şi spălare a banilor.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.