Un pachet de ţigări pe zi creşte de 20 de ori riscul de cancer pulmonar

O dietă pe bază de legume reduce de 1,5 ori riscul de cancer la stomac, în timp ce 20 de ţigări fumate pe zi creşte de 20 de ori riscul de cancer pulmonar, a declarat luni, într-un interviu acordat agenţiei de presă Ria Novosti, medicul Mihail Davâdov, directorul Centrului de oncologie Blohin din Moscova.

Potrivit acestuia, screening-ul pentru cancerul pulmonar, care se face în Statele Unite ale Americii, a demonstrat în mod cert efectul fumatului asupra apariţiei cancerului.

‘S-a demonstrat că riscul este de 20 de ori mai mare în cazul persoanelor care fumează mai mult de 20 de ţigări pe zi decât în cazul persoanelor nefumătoare’, a avertizat directorul Centrului de oncologie din Moscova, adăugând că în Rusia cancerul pulmonar prevalează în rândul bărbaţilor.

În cadrul aceluiaşi interviu, principalul expert în probleme oncologice din Rusia a subliniat necesitatea diagnosticării cancerului într-un stadiu timpuriu, menţionând în acest sens că el consideră necesară introducerea de programe de screening pentru segmentul de populaţie care nu se plânge de probleme de sănătate.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.