Europenii au făcut folia solară care va încărca bateria telefonului. Costă doar un euro

 

Grupul chinez TCL, al şaptelea producător mondial de telefoane mobile, va integra în smartphone-urile sale o folie fotovoltaică flexibilă care va permite încărcarea rapidă a bateriilor, dispozitivul fiind fabricat în Europa, scrie economica.net.

Compania chineză şi firma franceză SunPartner, unul dintre cele mai promiţătare start-up-uri din domeniul tehnologiilor fotovoltaice, au semnat un parteneriat pentru integrarea acestei folii fotovoltaice în smartphone-urile cu touch screen produse de compania chineză. Dacă rezultatele testelor se vor dovedi concludente, foliile vor echipa câteva milioane de telefoane de smartphone-uri din clasa superioară, atât din gama TCL, cât şi Alcatel One Touch.

Citeste si:  BNR governor presents Quarterly Report on Inflation

Tehnologia Sun Partener, botezată Wysips ( What You See is Photovoltaic Surface), presupune o reţea de microlentile montate pe un strat fotovoltaic subţire, care poate fi asamblat atât deasupra, cât şi dedesubtul ecranului tactil. Folia este practic invizibilă pentru utilizator şi, conectată la un cip, converteşte lumina în energie electrică suficientă pentru a încărca bateria smartphone-ului în câteva ore.

Folia costă mai puţin de un euro bucata şi permite utilizarea unei baterii cu 20% mai mici.

Sun Partner, companie creată în 2009, vizează o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro, la orizontul anului 2015. La acel moment, se vor produce 570 de milioane de smartphone-uri, dintre care jumătate vor avea touch-screen. Acum, proporţia este de doar 10%. Ca atare, folia solară va fi indispensabilă, se arată convinşi oficialii companiei franceze.

Citeste si:  Ora Pământului: un apel la stingerea luminilor şi aprinderea smartphone-urilor

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata