FRJ MediaSind condamnă agresiunile oficialilor Clubului Steaua împotriva unor jurnalişti

Comitetul Executiv al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind condamnă „agresiunile” săvârşite de conducerea Clubului Steaua împotriva unor reporteri şi anunţă că va sesiza instituţiile internaţionale la care federaţia este afiliată, pentru a susţine sancţionarea de către UEFA şi FIFA a respectivului club sportiv.

„Comitetul Executiv al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind condamnă agresiunile săvârşite de către conducerea Clubului Steaua împotriva reporterilor ProSport şi ProTv. Aceştia au fost agresaţi luni, 22 iulie 2013, la antrenamentul oficial al formaţiei antrenate de Laurenţiu Reghecampf, de către bodyguarzii care însoţesc lotul Clubului Steaua şi au fost înjuraţi de managerul Mihai Stoica”, se arată într-un comunicat al FRJ MediaSind.

FRJ MediaSind menţionează că va susţine în justiţie orice plângere penală îndreptată împotriva agresorilor conduşi de managerul Clubului Steaua, Mihai Stoica.

„De asemenea, FRJ MediaSind va sesiza instituţiile internaţionale la care este afiliată, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor şi Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor, pentru a susţine sancţionarea Clubului Steaua de către UEFA şi FIFA”, se mai arată în comunicatul citat.

Potrivit ProSport.ro, Steaua a plecat la Skopje cu trei agenţi de pază ai firmei SAS, iar reporterii care au încercat să vizioneze antrenamentul echipei de fotbal Steaua Bucureşti au fost „întâmpinaţi cu violenţă de agenţii asmuţiţi de Mihai Stoica asupra lor”. Aceeaşi sursă mai susţine că reprezentantei ProTv i-a fost „smuls” telefonul mobil de către Mihai Stoica.

„Ofiţerul de presă al Stelei a şters fişierele video în care erau surprinse de aproape şi frontal gesturile şi limbajul agresiv ale lui Mihai Stoica. www.sport.ro are înregistrarea de pe camera operatorului, înjurat şi el într-un mod îngrozitor de Mihai Stoica şi ameninţat cu bătaia. În tot acest timp, jurnalista PRO TV a fost ţinută cu forţa de bodyguarzi. În urma intervenţiei violente a celor de la SAS, Alexandra Tănăsescu s-a ales cu mai multe vânătăi”, se mai arată în relatarea jurnaliştilor.

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind reprezintă peste 9.000 de membri din presa scrisă, on line, radio, televiziune, edituri, tipografie şi difuzare. Este membru cu drepturi depline al Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Federaţiei Europene a Jurnaliştilor.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.