EUR
4,84 RON
(+0.05%)
USD
4,30 RON
(+0.33%)
GBP
5,35 RON
(-0.68%)
CHF
4,54 RON
(+0.05%)
BGN
2,47 RON
(+0.21%)
BYN
1,77 RON
(+0.7%)
CAD
3,17 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(+0.13%)
AUD
2,98 RON
(-0.44%)
JPY
0,04 RON
(+0.22%)
CZK
0,18 RON
(-0.23%)
INR
0,06 RON
(+0.34%)

Serbia şi Bulgaria vor să îşi intensifice cooperarea

Bulgaria sprijină dorinţa Serbiei de a se integra în Uniunea Europeană, iar cele două ţări vor să îşi intensifice cooperarea, dar şi să îmbunătăţească relaţiile între ţările din sud-estul Europei, au afirmat marţi preşedinţii parlamentelor celor două ţări, sârbul Nebojsa Stefanovic şi bulgarul Mihail Mikov, citaţi de agenţia Tanjug.

Serbia se află deja pe calea spre Uniunea Europeană, ceea ce vine ca o recunoaştere a politicienilor săi, a declarat Mikov, subliniind că Bulgaria a sprijinit întotdeauna integrarea europeană a Serbiei.

Mikov a adăugat că este bucuros că se află în Serbia pentru a consolida cooperarea prin intermediul unor contacte mai bune între parlamente, comisiile şi grupurile de prietenie ale acestora. De asemenea, el şi-a exprimat mulţumirea faţă de faptul că îl poate felicita personal pe Stefanovic pentru succesul Serbiei în perspectiva integrării europene şi îi poate ura succes în continuare.

Bulgaria sprijină integrarea Serbiei în Uniunea Europeană, a întărit Stefanovic, adăugând că a discutat cu Mikov unele dintre lucrurile pe care Serbia le-ar putea învăţa de la Bulgaria despre negocierile de aderare cu UE. Dat fiind că parlamentul sârb intenţionează să devină un factor mult mai important în procesul de integrare al Serbiei, poate controla acest proces cel mai bine învăţând din experienţa altor ţări prin cooperarea cu acestea, a remarcat Stefanovic. El a precizat că a discutat cu Mikov şi despre cooperarea şi relaţiile regionale ale celor două ţări.

‘Am discutat despre cum am putea să facem mai avantajoasă participarea noastră la Iniţiativa Dunăreană, Iniţiativa Economică privind Marea Neagră şi alte procese importante, precum cel pe care l-am început recent în Macedonia şi este vorba despre o cooperare între ţările din sud-estul Europei’, a detaliat Stefanovic.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata