Accidentul de tren din Galicia, cel mai grav din 2013 pe plan mondial

Accidentul feroviar petrecut miercuri în Galicia (nord-vestul Spaniei), care a cauzat moartea a cel puţin 78 de persoane şi rănirea altor 130, este cel mai grav dintre cele produse pe plan mondial de la începutul acestui an şi al doilea cel mai grav din Spania din 1944 încoace, transmite joi EFE.

Accidentul de tren care a lăsat în urmă cel mai mare număr de morţi în 2013, după cel din Spania, este cel produs la 6 iulie în oraşul canadian Lac-Megantic, provincia Québec, la 250 de kilometri est de Montreal şi a fost considerat cel mai grav din America de Nord din 1989 încoace. Iniţial s-a vorbit de 20 de morţi, 50 dispăruţi şi 2.000 de persoane evacuate după deraierea şi incendierea unui tren încărcat cu hidrocarburi. Săptămâna trecută, autorităţile canadiene au informat că mai erau de recuperat cinci corpuri de la locul accidentului, ceea ce ridică la 47 numărul total al victimelor.

Citeste si:  Piaţa legumelor, paralizată în Spania

Al treilea accident mai grav din acest an s-a produs la 15 ianuarie în Egipt, când un tren care transporta recruţi ai armatei în provincia Gizeh a deraiat şi a cauzat moartea a 19 persoane şi rănirea altor 107.

În ceea ce priveşte Spania, cel mai tragic accident s-a produs în 1944, când un tren care circula dinspre Madrid spre Galicia s-a ciocnit într-un tunel cu o locomotivă. Bilanţul oficial oferit de compania feroviară consemna 78 de morţi şi 75 de răniţi, însă se estimează că atunci au murit aproximativ 500 de persoane.

Citeste si:  Blestemul Oscarurilor: Natalie Portman ar trebui să se teamă

A urmat, în 1972, un accident în care şi-au pierdut viaţa 77 de persoane după deraierea unui tren pe ruta Cádiz-Sevilla, în sudul Spaniei. Acest tren cu 200 de pasageri şi patru vagoane a plecat din gara El Cuervo (Sevilla) în pofida semnalelor care interziceau acest lucru şi, după câteva minute, s-a ciocnit frontal cu trenul expres Madrid-Cádiz, care avea 500 de pasageri şi 14 vagoane.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close