EUR
4,84 RON
(-0.07%)
USD
4,29 RON
(+0.41%)
GBP
5,39 RON
(+0.51%)
CHF
4,48 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0.11%)
BYN
1,79 RON
(+0.42%)
CAD
3,18 RON
(+0.31%)
RSD
0,04 RON
(-0.08%)
AUD
2,97 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.42%)
CZK
0,18 RON
(+0.13%)
INR
0,06 RON
(+0.52%)

Bilanţul accidentului din Spania se ridică la 56 de persoane decedate

Bilanţul accidentului de tren care a avut loc în apropiere de Santiago de Compostela se ridică la peste 56 de persoane decedate, potrivit preşedintelui Tribunalului superior de justiţie din comunitatea autonomă spaniolă Galicia, Miguel Ángel Cadenas, citat de Canal 24Horas.

Acesta a confirmat că autorităţile şi echipele de salvare au găsit 56 de trupuri neînsufleţite şi a apreciat că numărul victimelor se poate ridica la peste 60 de persoane. În plus, el a precizat că în cazul unora dintre răniţii grav, nu se ştie cum evoluează situaţia lor. Peste 70 de persoane au fost rănite în urma deraierii trenului, mai arată aceeaşi sursă.

În tot acest timp, echipele de salvare au rămas în zonă, încercând să scoată din vagoane pasagerii care încă au rămas blocaţi şi al căror număr total nu se cunoaşte.

Poliţia spaniolă a trimis de la Madrid şase specialişti la Santiago de Compostela, pentru a ajuta autorităţile locale din Galicia în activităţile de identificare a celor decedaţi.

Spitalele la care au ajuns răniţii funcţionează cu randament complet, potrivit consilierului regional pentru sănătate, Rocío Mosquera.

Tragicul accident feroviar, petrecut chiar în ajunul zilei comunităţii autonome spaniole Galicia, în care se sărbătoreşte sfântul Iacob, sfântul patron al Spaniei, ar fi putut fi provocat de viteza excesivă, la luarea unei curbe periculoase. Informaţia nu a fost confirmată oficial, însă a fost indicată drept principala ipoteză cercetată de autorităţi. Potrivit surselor citate de EFE şi TVE, trenul ar fi deraiat din cauza faptului că nu a încetinit la luarea unei curbe la care era recomandată o viteză de sub 80 de kilometri la oră.

Accidentul s-a produs la mai puţin de trei kilometri de Santiago de Compostela, pe o nouă porţiune a căilor ferate pentru trenurile de mare viteză, porţiune ce fusese inaugurată cu doar doi ani înainte. Potrivit aceloraşi surse, Ministerul spaniol de Interne a exclus posibilitatea ca accidentul să fi fost provocat de un atentat terorist.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata