În municipiul Giurgiu va fi amenajată o piaţă angro de peşte precum cea din Barcelona, anunţă primarul

O piaţă angro de peşte de nivelul celei din Barcelona va fi construită în municipiul Giurgiu în urma unui proiect depus de municipalitate.

‘Vă informez că am câştigat proiectul pentru construirea unei pieţe de gros de peşte, un proiect în valoare de 1,6 milioane de euro şi, după cum cunosc proiectul, va fi o piaţă cel puţin la nivelul celei de la Barcelona”, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

El spune că piaţa va fi construită în apropierea Canalului Plantelor şi a fost concepută să furnizeze aproximativ 250 de tone de peşte pe an.

„Peştele poate fi adus de la Dunăre, din bălţile din judeţ, dar şi de la Tulcea, din Bulgaria sau din Grecia şi prin această piaţă putem să furnizăm peşte pentru alte oraşe din ţară, pentru magazine, restaurante sau societăţi comerciale din capitală”, a completat Nicolae Barbu.

Primarul consideră că piaţa de peşte va aduce beneficii oraşului prin crearea de locuri de muncă, dar şi prin dezvoltarea pe orizontală a afacerii cu peşte în sensul că se pot construi la Giurgiu şi fabrici de conserve de peşte, sau linii pentru sărarea şi afumarea peştelui.

Piaţa de gros de peşte care va fi construită la Giurgiu are capacitatea de a congela peştele până la temperaturi de minus 24 de grade Celsius.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.