Papa avertizează împotriva „idolilor efemeri” precum banii şi puterea

Papa Francisc i-a îndemnat miercuri pe tineri la Aparecida, în Brazilia, să nu se lase seduşi de „idoli efemeri”, precum banii şi puterea.

În zilele noastre, toţi ‘se simt seduşi de mulţi idoli care se substituie Domnului şi par a da speranţă: banii, succesul, puterea, plăcerea. O senzaţie de solitudine şi de vid pune stăpânire pe inima multora şi îi împinge spre căutarea de compensaţii, a acestor idoli efemeri’, a spus papa, cu ocazia primei mari mese susţinute în Pontificatul său în afara Romei.

Papa argentinian i-a mulţumit Fecioarei de la Aparecida, patroana Braziliei. „Ce bucurie pentru mine să vin în casa Maicii fiecărui brazilian!„, a spus papa, la sanctuarul Nossa Senhora Aparecida.

Înainte de începerea slujbei în bazilica în care se aflau 15.000 de persoane, Francisc a luat în braţe statueta Fecioarei de la Aparecida, ca şi cum ar fi legănat-o cu tandreţe,. Chipul său era grav şi emoţionat.

„‘Câte dificultăţi în viaţa fiecăruia, în comunităţile noastre! Însă oricât de mari ar putea părea aceste dificultăţi, Dumnezeu nu lasă niciodată să fim doborâţi de ele”, a subliniat Sfântul Părinte.

Papa Francisc efectuează în Brazilia prima sa călătorie în străinătate în cadrul Pontificatului său, cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului, celebrate la Rio de Janeiro.

Sfântul Părinte le-a cerut totodată credincioşilor „o privire pozitivă asupra realităţii”. „Creştinul nu poate fi pesimist! El nu are faţa unei persoane care pare a fi în doliu permanent”, a adăugat papa.

„Dumnezeu merge alături de voi! Nu pierdeţi niciodată speranţa!’. Răul ‘este prezent în istoria noastră, însă nu este cel mai puternic. Dumnezeu este cel mai puternic!”, a mai spus Papa Francisc.

În faţa sanctuarului, unde 200.000 de credincioşi urmăreau mesa pe ecrane uriaşe, liniştea era totală. ‘Sunt foarte emoţionată. Am ascultat cu atenţie tot ce a spus. O frumoasă omilie’, a declarat, pentru AFP, Cristina de Gois, în vârstă de 61 de ani.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.