Spania: Numărul şomerilor scade cu peste 225.000 şi ajunge sub nivelul de 6 milioane

Numărul şomerilor din Spania a scăzut cu 225.200 de persoane, ajungând sub pragul de 6 milioane, potrivit datelor furnizate joi de Sondajul asupra populaţiei active /EPA/, realizat de Institutul spaniol de Statistică pentru al doilea trimestru al anului, informează joi postul public de televiziune.

În al doilea trimestru al anului, numărul şomerilor a ajuns la 5.997.500, potrivit datelor Sondajului menţionat. Acesta este realizat prin intervievarea subiecţilor, cărora li se cer informaţii despre situaţia lor pe piaţa forţei de muncă, astfel că numărul şomerilor apare deseori mai mare decât cel prezentat lunar de Ministerul spaniol al Muncii.

Citeste si:  Niţă: Sper ca de la 1 august preţul energiei să nu mai fie un element destabilizator pentru industrie

În luna iunie, această instituţie informa că numărul şomerilor înregistraţi a scăzut în Spania cu 127.248, astfel că cifra totală se ridică acum la 4.763.680 de persoane care nu au un loc de muncă. Aceste cifre ale şomajului, corespunzătoare lunii iunie, cuprind şomerii care au muncit legal, care primesc sau au primit indemnizaţii de şomaj şi sunt înregistraţi ca atare.

Datele EPA de luni se explică şi cu scăderea populaţiei active, cu peste 76.000 de persoane, aproape o treime din numărul şomerilor care nu mai figurează ca atare în cadrul sondajului. În schimb, ocuparea efectivă a locurilor de muncă se ridică 149.000 de persoane care şi-au găsit job-uri în al doilea trimestru al anului.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close