Spania: Trenul deraiat în Galicia nu a avut nicio problemă tehnică

Trenul care a deraiat, miercuri seară, în apropiere de Santiago de Compostela, şi care a provocat 78 de morţi şi zeci de răniţi nu a avut nicio problemă tehnică şi tocmai trecuse de o revizie în dimineaţa zilei de 24 iulie, a declarat joi preşedinte companiei spaniole a căilor ferate – Renfe – Julio Gomez-Pomar Rodriguez pentru postul de radio Cadena Cope, citat de France Presse.

„Ştim că trenul nu a avut nicio problemă tehnică, trecuse de o revizie chiar în dimineaţa” zilei de miercuri, a declarat el, cu precizarea că „aceste trenuri au câte o revizie la fiecare 7.500 de kilometri, apoi la fiecare 50.000 de kilometri, după care la fiecare 150.000 de kilometri” parcurşi. „Cu alte cuvinte, dosarul de mentenanţă şi control al trenului era perfect”, a mai arătat preşedintele Renfe.

El s-a referit şi la posibila cauză a accidentului, amintind că zona în care s-a petrecut accidentul impunea o limită de viteză de 80 de kilometri la oră. Potrivit spuselor unuia dintre mecanici, trenul mergea, la momentul accidentului, cu o viteză de 190 de kilometri la oră. Mecanicul, a mai spus preşedintele Renfe, avea 52 de ani şi 30 de ani experienţă, el lucrând de un an pe linia Madrid-Ferrol, traseu pe care s-a petrecut accidentul.

La rândul său, secretarul de stat pentru transporturi, Rafael Catala, a declarat pentru postul de radio Cadena Ser că tragedia petrecută la Santiago de Compostela „pare să fie legată de un exces de viteză”. Presa spaniolă a preluat pe larg această ipoteză cercetată de autorităţi, notează sursa menţionată. Cu toate acestea, Catala a precizat că trebuie aşteptate rezultatele cercetărilor judiciare şi cele efectuate de comisia de anchetă a Ministerului Dezvoltării, care cuprinde şi portofoliul transporturilor.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.