Adrian Ţuţuianu (preşedinte CJ Dâmboviţa): Regionalizarea nu trebuie să ducă la probleme suplimentare cetăţeanului, trebuie să asigure dezvoltare

Cetăţenii nu trebuie să aibă de suferit în urma regionalizării, scopul acesteia trebuie să fie dezvoltarea economică, a declarat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, la o dezbatere pe tema regionalizării .

”Regionalizarea nu trebuie să ducă la probleme suplimentare pentru cetăţean, trebuie să asigure dezvoltarea. Eu cred că structurile regionale trebuie să urmărească politicile de dezvoltare la nivel de regiune, să urmărească o mai bună atrage de fonduri europene, iar cetăţeanul nu trebuie, în principiu, să aibă de-a face cu structurile regionale”, a precizat Ţuţuianu.

Citeste si:  Iranul, acuzat de o nouă încălcare a Acordului nuclear

Acesta spune că oamenii nu trebuie să fie îngrijoraţi că vor avea de mers până la capitala de regiune pentru diverse probleme administrative.

”Cetăţeanul trebuie să vină acolo unde este mai aproape de el, adică la primărie şi media de deplasare ar fi de doi-trei kilometri şi la consiliul judeţean, unde media de deplasare ar fi de 30-40 de kilometri. De aceea eu cred că instituţii de tipul sănătate publică, serviciul de ambulanţă, AJOFM, cel puţin în parte Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcţia Agricolă, Camera Agricolă trebuie să rămână toate structuri cu subordonare la nivel de consiliul judeţean”, a mai spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Citeste si:  Ion Besoiu, la 82 de ani: Îmi doresc sănătate, putere de muncă şi succes cu noul spectacol la care lucrez

Dezbaterea de la Târgovişte s-a desfăşurat sub genericul „Regionalizarea şi problemele locale”.

”Ideea acestor dezbateri a venit dintr-o necesitate, pentru a satisface nevoia de informare a cetăţenilor referitor la această nouă situaţie cu care vom fi puşi faţă în faţă cât de curând. Noi considerăm că rolul mass-media este foarte important pentru că atât timp cât avem o mass-medie bine informată şi care informează corect cetăţenii pe orice temă, nu neapărat regionalizare, atunci cetăţenii vor putea să ia deciziile cele mai utile şi cele mai corecte pentru ei”, a spus directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi.

Citeste si:  Iohannis: Strămoşii mei au venit acum 850 de ani în Transilvania

La dezbaterea de la Târgovişte au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, prefectul Victor Sanda, parlamentarii de Dâmboviţa Ionuţ Săvoiu, Sorin Roşca Stănescu, Ovidiu Isăilă, Ion Pârgaru, precum şi directori de instituţii şi primari din judeţ.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close