Fotbal: Astra Giurgiu a obţinut calificarea la Nicosia în turul III preliminar al Europa League, 2-1 cu Omonia

Astra Giurgiu a reuşit o calificare de senzaţie în turul III preliminar al Europa League, după ce a învins pe Omonia Nicosia cu scorul de 2-1 (1-0), joi seara, pe stadionul ”GSP” din Nicosia, în manşa secundă a turului II preliminar, în condiţiile în care a marcat golul victoriei în 10 oameni.

După 1-1 la Bucureşti, Astra a deschis scorul prin Constantin Budescu (39), cu o execuţie superbă, dar şi cu o doză de şansă. Omonia a egalat prin polonezul Lukasz Gikiewicz (55), însă giurgiuvenii au dat lovitura în 10 oameni (Laban eliminat), prin acelaşi talentat Budescu, autorul unui şut din unghi foarte închis la colţul lung (69).

Omonia a presat încă din startul jocului şi prima ocazie a venit în min. 12, când Alabi a trimis cu capul, dar Lung a fost la post. Astra a replicat imediat, dar Laban (13) şi William De Amorim (13) nu l-au putut învinge pe portarul Moreira.

Dominarea ciprioţilor s-a accentuat şi au apărut ocaziile mari la poarta giurgiuvenilor, ratate de maltezul Schembri (21, 26 – de două ori). Astra a revenit în joc şi a avut o şansă bună, prin Tembo (35), al cărui şut a fost blocat in extremis, după care Budescu a reuşit deschiderea scorului în min. 39, cu un voleu din afara careului, deviat, la mingea trimisă din corner de Tembo: 0-1 (39).

Finalul primei părţi a aparţinut tot gazdelor, dar Taylor (44) a fost blocat de Găman, iar şutul cu boltă al lui Marco Soares (ex-Pandurii) a fost deturnat de sub transversală de Lung jr (44).

În partea secundă, Omonia a restabilit egalitatea în min. 55, prin Lukasz Gikiewicz, care a reluat simplu centrarea lui Nuno Assis, la capătul unui contraatac. Lucrurile au mers şi mai rău pentru Astra, care a rămas în 10 oameni, după ce Laban a văzut al doilea cartonaş galben (60), după care antrenorul Daniel Isăilă a fost trimis în tribună pentru proteste.

Astra a reuşit să gestioneze bine situaţia şi a avut în aceste condiţii o ocazie bună prin Bukari (68), la o acţiune solitară a ghanezului, după care Budescu a înscris un gol superb, cu o execuţie de fineţe, şut din unghi la colţul scurt (69): 1-2.

Ciprioţii au ratat ocazii mari prin Leandro (76) şi Efrem (81). Schembri în min. 88 a avut şi el o situaţie bună de gol, dar Lung a fost la post şi Astra a obţinut calificarea.
În turul III preliminar, Astra va înfrunta pe AS Trencin (Slovacia), care a eliminat pe IFK Goteborg cu 0-0 (deplasare) şi 2-1 (acasă).(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.