Pentru proiectele europene s-ar putea face o excepţie, să se facă mai multe angajări, declară Ponta

Premierul Victor Ponta a anunţat joi seara, într-o conferinţă la Sibiu, că va discuta cu ministrul Bugetului şi cu cel de Finanţe posibilitatea de a se face o excepţie în aşa fel încât să se facă mai multe angajări în administraţie, dar numai pentru accesarea de fonduri europene, rămânând însă în anvelopa de 7 % din PIB.

„Primăria are bani în buget, are nevoie să angajeze oameni pentru accesarea de fonduri europene, unde de fapt ne zgârcim, economisim salariile a trei oameni şi pierdem toţi banii pentru proiecte. E un lucru cu care sunt de acord, o să-l discut cu ministrul Bugetului şi cu ministrul de Finanţe şi cred că putem găsi soluţia în care pentru aceste proiecte angajăm cinci oameni, dar câştigăm şi atragem bani de zece ori mai mult. Ar trebui să avem o excepţie de la regula generală”, a spus Victor Ponta.

Acesta precizat că deja au fost exceptate de la desfiinţarea funcţiilor vacante autorităţile de management şi organismele intermediare.

„De altfel, între instituţiile exceptate de la desfiinţarea funcţiilor vacante şi chiar unde se fac angajări sunt toate autorităţile de management şi organismele intermediare, pentru că acum am deblocat programele operaţionale şi avem nevoie să băgăm proiecte în aceste programe, că altfel le-am deblocat şi la un moment dat nu o să mai avem proiecte”, a arătat premierul.

Victor Ponta a spus că ia în calcul ca o primărie, cum este cea a Sibiului, care are bani suficienţi, dar nu are angajaţi destui, să angajeze mai multe persoane pentru proiectele europene.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.