Poşta Română şi Poşta Moldovei au semnat la Chişinău un nou Acord de cooperare

Administraţiile Poştei României şi Poştei Moldovei au semnat vineri la Chişinău un acord de cooperare, ce are drept scop schimbul de bune practici şi eficientizarea serviciilor poştale ale celor două state. Poşta Română iniţiază şi o colaborare între administraţiile poştale ale statelor din Sud-Estul Europei.

Scopul principal al Acordului este împărtăşirea experienţei, dar şi găsirea de soluţii reciproc avantajoase ale problemelor adminstraţiilor poştale, atât la nivel bilateral cât şi internaţional, a declarat, în cadrul ceremoniei, directorul general al Poştei Române, Ion Smeeianu.

În acest context, el a menţionat faptul că, în ultimii ani, volumul serviciilor poştale scade, iar administraţiile instituţiilor respective trebuie să identifice soluţii pentru a răspunde noilor cerinţe ale societăţii.

Ion Smeeianu a vorbit la Chişinău şi despre o iniţiativă a părţii române vizând o colaborare mai strânsă între serviciile poştale din Europa de Sud-Est. ‘Ne dorim ca semnarea acestui protocol se fie un pas formal, dar bine conceput, pentru o colaborare viitoare de bun augur, care să fie un model pentru toată zona din Sud-Estul Europei. Suntem aici şi pentru a discuta o colaborare între administraţiile poştale din zona sud-est-europeană, colaborare care a fost iniţiată de către România, urmând să încercăm o politică şi o strategie transfrontalieră de succes’, a declarat el.

Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor de la Chişinău, Pavel Filip, prezent la eveniment, a evidenţiat dorinţa Poştei Moldovei de a prelua din experienţa colegilor din România în contextul procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. ‘Vreau să-mi exprim încrederea că după semnarea acordului de cooperare, acest dialog se va intensifica şi trebuie să recunosc că sperăm să preluăm din experienţa română, având în vedere parcursul european al Republicii Moldova’, a declarat Filip.

Parteneriatul poştal dintre România şi Republica Moldova a început în 1995, când a fost semnat primul Acord de colaborare în domeniul comunicaţiilor. Documentul semnat vineri la Chişinău este prevăzut pentru o perioadă de cinci ani.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.