Angajatorii caută oameni calificaţi pentru activităţi directe de producţie

Angajatorii solicită personal care să fie calificat pentru activităţi de producţie, iar viitorii salariaţi trebuie să se adapteze unor condiţii de mobilitate impuse de piaţa muncii prin acceptarea unor slujbe şi în localităţi învecinate celei de domiciliu, a declarat vineri, la Deva, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, la finalul unei vizite pe care a făcut-o în mai multe oraşe cu prilejul Bursei locurilor de muncă.

Potrivit Marianei Câmpeanu, administratorii firmelor caută să angajeze personal cu o formă de calificare specială, motiv pentru care este nevoie de o adaptare a cursurilor de formare profesională.

Citeste si:  ANM: Vreme în general caldă, în intervalul 18-31 august; ploile revin din 21 august, în majoritatea regiunilor

„Din discuţiile pe care le am cu angajatorii, pe fiecare i-am întrebat ce ofertă de locuri de muncă au şi, mai ales, să aflăm ce lipseşte din gama calificărilor pe care noi trebuie să le reintroducem sau să le dezvoltăm. Semnul cel mai îmbucurător este că se cer calificări pentru persoane care să lucreze efectiv în producţie. (….) Acest lucru înseamnă că locurile de muncă încep să se îndrepte spre producţie şi nu mai apar atâtea locuri de muncă pentru vânzători. Este un lucru îmbucurător pentru piaţa muncii”, a afirmat Mariana Câmpeanu.

Citeste si:  Crin Antonescu: Să vă fie ruşine, domnule Viorel Cataramă !

Ea a spus că se aşteaptă ca până la sfârşitul acestui an în România să fie înfiinţate 50.000 de locuri de muncă, la un volum de investiţii de circa 10 miliarde de euro. În opinia sa, acest obiectiv este unul realizabil, în condiţiile în care anul trecut în România au fost create 100.000 de locuri de muncă.

Pe de altă parte, ministrul Muncii a remarcat că, în deplasarea pe care a făcut-o la Orăştie, coada de la reînnoirea vizelor de şomaj era mai mare decât cea de la interviurile cu angajatorii. În acest context, Mariana Câmpeanu a menţionat că există persoane care preferă să rămână în şomaj, decât să accepte un loc de muncă.

Citeste si:  Contribuţiile de asigurări sociale pentru DDA, plătite din 13 septembrie 2010 de angajator

Ministrul Mariana Câmpeanu a vizitat vineri sediile AJOFM din oraşele Orăştie, Hunedoara, Simeria şi Călan, unde au fost organizate burse ale locurilor de muncă. Pe ansamblul judeţului Hunedoara, au fost oferite 336 de locuri de muncă, fiind angajate pe loc 118 persoane, alte 193 fiind selectate pentru o viitoare încadrare în muncă.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata