ANRP: Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor a emis şase decizii de compensare prin puncte

Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor a emis şase decizii de compensare prin puncte, dintre care două pentru dosare de despăgubire constituite în baza legilor fondului funciar şi patru pentru dosare constituite în baza Legii nr. 10/2001.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, în cazul celor patru dosare constituite în baza Legii nr. 10/2001 pentru care s-au acordat decizii de compensare existau hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile în care Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor fusese obligată să evalueze dosarul.

Comisia a analizat în şedinţa de joi 101 dosare şi a aprobat emiterea următoarelor decizii: decizie de compensare prin 13.453 puncte, decizie de compensare prin 4.752 puncte, decizie de compensare prin 1.363.178 puncte, decizie de compensare prin 1.038.898 puncte, decizie de compensare prin 99.954 puncte, decizie de compensare prin 328.250 puncte.

Citeste si:  IPS Teofan: "Sfânta Cuvioasă Parascheva îşi aşteaptă închinătorii şi-i primeşte cu drag"

Potrivit sursei citate, Comisia Naţională a continuat discuţiile asupra unor dosare aprobate în şedinţe anterioare ale Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor (CCSD) şi pentru care nu s-a emis până în prezent titlu de despăgubire. În consecinţă, Comisia Naţională a luat act că trebuie emise şase titluri de despăgubire astfel: titlu de despăgubire în valoare de 83.059 lei, titlu de despăgubire în valoare de 3.656 lei, titlu de despăgubire în valoare de 119.327 lei, titlu de despăgubire în valoare de 155.372 lei, titlu de despăgubire în valoare de 104.709 lei, titlu de despăgubire în valoare de 241.136 lei.

Citeste si:  Victor Ponta: Proiectul de modificare a Constituţiei propus de preşedintele Băsescu, praf în ochi

Lista dosarelor pentru care s-au acordat decizii de compensare şi s-au emis titluri de despăgubire a fost publicată pe site-ul ANRP.

În 33 de dosare aprobate anterior de CCSD, Comisia Naţională a hotărât solicitarea de documente persoanelor îndreptăţite şi autorităţilor locale pentru stabilirea situaţiei juridice a imobilelor pentru care urmează a se acorda despăgubiri. Decizia de a se solicita documente a fost luată şi în cazul a 41 de dosare constituite în baza Legii nr. 10/2001, în care există hotărâri judecătoreşti prin care instanţa a obligat CCSD să evalueze dosarul, se mai arată în comunicat.

Citeste si:  Mittal are comenzi pentru 29 de "case de criză" de 55.000 euro

De asemenea, Comisia a constatat că 12 dosare de despăgubiri, constituite atât în baza legii nr. 10/2001, cât şi în baza legilor fondului funciar, au rămas fără obiect.

Alte trei dosare analizate de Comisie au fost date în lucru, în conformitate cu procedurile prevăzute de Legea nr. 165/2013.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close