EUR
4,83 RON
(+0.41%)
USD
4,38 RON
(-0.83%)
GBP
5,42 RON
(-0.22%)
CHF
4,57 RON
(-0.23%)
BGN
2,47 RON
(+0.03%)
BYN
1,69 RON
(-0.2%)
CAD
3,09 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.23%)
AUD
2,69 RON
(-0.54%)
JPY
0,04 RON
(-0.86%)
CZK
0,18 RON
(-0.08%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

 

Apostu a declarat recurs împotriva sentinţei prin care a fost condamnat la 3 ani şi şase luni de închisoare

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu, condamnat joia trecută la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă în formă continuată, instigare la spălare de bani, în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi pentru primire de foloase necuvenite, a declarat recurs împotriva sentinţei Curţii de Apel Târgu Mureş.

Curtea de Apel Târgu Mureş a anunţat, luni, că sentinţa a fost atacată cu mai multe recursuri, atât de către Sorin Apostu, cât şi de către soţia acestuia, Monica Undina Apostu, condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, însă şi de către DNA, dosarul urmând să fie trimis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după motivarea sentinţei.

Instanţa l-a condamnat în data de 25 iulie pe Apostu în cauza de corupţie în care a fost trimis în judecată alături de soţia sa, Monica Undina Apostu, omul de afaceri Călin Mihai Stoia şi de denunţătoarea din acest dosar, Aspazia Droniuc.

Instanţa a dedus din pedeapsa aplicată inculpatului timpul arestului scurs de la 10.11.2011 şi până la 28.09.2012.

Potrivit sentinţei, Sorin Apostu a fost condamnat pentru fapte care au legătură cu denunţătoarea din dosar Aspazia Droniuc, însă a fost achitat de sub învinuirea comiterii infracţiunilor despre care DNA a susţinut că ar fi fost comise în legătură cu omul de afaceri Călin Mihai Stoia, cum ar fi luare de mită, complicitate la spălare de bani în formă continuată şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Curtea de Apel Târgu Mureş a decis achitarea omului de afaceri Stoia Călin Mihai, care a fost trimis în judecată pentru infracţiunile de dare de mită în formă continuată, spălare de bani în formă continuată sub forma participaţiei improprii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată sub forma participaţiei improprii.

Soţia fostului primar, Monica Undina Apostu, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pentru fapte comise în legătură cu Aspazia Droniuc, precum complicitate la trafic de influenţă în formă continuată, spălare de bani în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Monica Undina Apostu a fost achitată pentru infracţiunile comise în legătură cu Stoia Călin Mihai, complicitate la luare de mită în formă continuată, spălare de bani în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea de la inculpaţii Apostu Sorin şi Apostu Monica Undina a sumei de 283.157,41 lei, a menţinut măsurile asiguratorii instituite prin ordonanţele din 11 noiembrie 2011, 22 noiembrie 2011 şi 19 decembrie 2011 de către DNA – Serviciul Teritorial Cluj, precum şi o serie de contracte şi facturi, a dispus confiscarea a două carduri de carburanţi. De asemenea, a obligat inculpaţii Apostu Sorin şi Apostu Monica Undina la câte 21.000 de lei cheltuieli judiciare parţiale la stat.

Denunţătoarea Aspazia Droniuc, coinculpată în dosar, a fost condamnată de aceeaşi instanţă, în data de 13 iunie 2012, la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru cumpărare de influenţă în formă continuată, spălare de bani în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, fiind reinculpată în dosar, însă doar pe partea civilă.

Dosarul a fost strămutat la Târgu Mureş de la Curtea de Apel Cluj. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata