Băsescu o vede pe Macovei candidat la prezidenţiale: E profilată pentru funcţia de preşedinte

Traian Băsescu susţine că Monica Macovei este profilată pentru funcţia de preşedinte „şi prin vârstă şi prin abordările extrem de pragmatice când vine vorba despre stat, despre funcţionarea justiţiei”.

Întrebat, într-un interviu acordat cotidianului „România liberă”, dacă Monica Macovei ar putea avea succes la prezidenţiale, Traian Băsescu a răspuns: „Cred că e profilată pentru funcţia de preşedinte şi prin vârstă şi prin abordările extrem de pragmatice când vine vorba despre stat, despre funcţionarea justiţiei. Dar asta dacă rămânem strict în zona femeilor, pentru că altfel ar exista şi destui bărbaţi care s-ar califica pentru cursa prezidenţială şi mă refer în primul rând la Emil Boc sau la MRU. Poate că în timp se mai ridică şi alţii. (…) Priviţi doar la ÎCCJ sau la Parchetele mari. După ce am numit în fruntea acestor instituţii femei, a început să funcţioneze mai bine şi justiţia. Sigur, Daniel Morar şi Codruţ Olaru nu sunt femei, dar Codruţa Kovesi, Lidia Stanciu, Gabriela Popa, Alina Bica sunt femei şi au făcut o treabă foarte bună”.

Citeste si:  Constanţa: Arabii sunt interesaţi să investească pe litoralul românesc, însă vor reglementări legislative clare

El a menţionat că a susţinut mulţi politicieni, „inteligenţi (…), pregătiţi în profesiile lor, dar a subliniat că, „dacă printre ei este cineva foarte puternic, aceea e Elena Udrea”.

„Am încercat cu mulţi, de la Sulfina Barbu, Roberta Anastase, Anca Boagiu, Monica Macovei până la Elena Udrea, dar şi o foarte lungă listă de bărbaţi tineri, bine pregătiţi, pe care i-am susţinut, fie că este vorba de Emil Boc, Daniel Funeriu, Eugen Tomac sau de grupul intelectualilor – Cristi Preda, Paleologu, Sever Voinescu – şi mulţi alţii. Nu ştiu dacă vreunul dintre ei va adopta felul meu de a face politică, dar nu acest lucru este important. Important este să creadă în ce fac. (…) Cinstit vorbind, inteligenţi sunt toţi, pregătiţi în profesiile lor sunt toţi, buni politicieni sunt toţi, dar dacă printre ei este cineva foarte puternic, aceea e Elena Udrea, oricât nu v-ar plăcea. Privesc cu mare atenţie şi la Adrian Papahagi, care şi el pare a fi un om puternic, rezistent la presiunea politică şi mediatică”, a afirmat Traian Băsescu.

Citeste si:  Macovei: Orice variantă de Constituţie alta decât cea care să respecte referendumul din 2009 este neconstituţională

Cât despre ce şanse ar avea Udrea la prezidenţiale, Băsescu a spus: „Cred că nici nu se gândeşte la aşa ceva. E prea tânără. Ea trebuie să se mai rodeze în Executiv, în Parlament sau ca opozant convingător. Mai degrabă, în acest moment, Monica Macovei, dacă discutăm despre femei-candidat”.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close