Dan Voiculescu, urmărit penal pentru complicitate la şantaj în dosarul Antena-RCS&RDS

Preşedintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, a fost pus sub acuzare luni de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul Antena TV Group – RCS&RDS, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la şantaj.

Dan Voiculescu a fost chemat luni la DNA, unde a stat două ore, fiindu-i adus la cunoştinţă faptul că a fost pus sub învinuire în dosarul în care directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este acuzat că l-a şantajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei.

„Probatoriul administrat până în prezent a relevat implicarea învinuitului Voiculescu Dan în activităţile desfăşurate de inculpatul Alexandrescu George Sorin. Concret, acestuia i-a fost adus la cunoştinţă, atât de către inculpat, cât şi de către fiica sa Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat în scopul de a se încheia contractul mai sus menţionat. De asemenea, Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin că materialele compromiţătoare ar trebui să fie difuzate şi pe alte căi mediatice decât posturile de televiziune şi i-a indicat să manifeste precauţie cu ocazia întâlnirilor şi discuţiilor cu partea vătămată”, declară DNA.

Potrivit unui comunicat, în perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu l-a constrâns pe Ioan Bendei să semneze un contract în condiţii prestabilite, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru persoana în cauză şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică.

În acest sens, Sorin Alexandrescu a dispus trimiterea către Ioan Bendei şi către alte persoane a unor adrese de informare emise de Intact Publishing SRL şi semnate de George-Daniel Matiescu, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfăşurării anchetei jurnalistice, se solicitau relaţii privind împrejurarea care făcea obiectul şantajului.

În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparţinând Antena TV Group au apărut informaţii cu conţinut denigrator cu privire la compania RCS&RDS şi a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicat administratorul.

Anterior, în acelaşi dosar au fost puşi sub învinuire preşedintele Intact Media Group, Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, şi persoanele juridice SC Antena Group SA, Antena 3 şi SC Intact Publishing SRL.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.