Donaţie de cărţi pentru Biblioteca ,”Petru Mezin” din Uzdin, Republica Serbia

Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova a donat zeci de titluri de carte de beletristică Bibliotecii „Petru Mezin” a Societăţii Culturale „Tibiscus” din localitatea Uzdin, Republica Serbia.

Preşedintele Uniunii, Arcadie Suceveanu, a declarat pentru AGERPRES că, în perioada care urmează, în această comunitate în care trăiesc aproximativ 3.000 de români va lua fiinţă şi o secţie numai cu cărţi ale scriitorilor români din Republica Moldova.


„Este o cinste pentru noi că am reuşit să ajungem la Uzdin, unde mai există un muzeu, o galerie de artă, un ziar în grafie latină, o editură. Am auzit multe despre etnicii români de aici, mai ales despre faimoasele pictoriţe naive care au cucerit lumea cu lucrările lor originale. Am constatat că pe aici au trecut şi Grigore Vieru, Leonida Vieru şi Nicolae Dabija şi că deja au lăsat cititorilor de aici o parte din opera lor”, a precizat Suceveanu.

La rândul său, scriitorul Vasile Şoimaru, iniţiatorul acţiunii de colectare a cărţilor de la poeţii din Republica Moldova, a arătat că pe adresa bibliotecii din Uzdin vor fi trimise revistele de cultură şi literatură care apar în stânga Prutului.

La manifestare au mai participat, pe lângă douăzeci de scriitori şi oameni de cultură veniţi din România, Germania, Republica Serbia, Austria şi Macedonia, şi scriitorii moldoveni Teo Chiriac şi Nicolae Spătaru.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.