Marea Britanie: Majoritatea covârşitoare a bărbaţilor cu cancer testicular supravieţuiesc bolii

Majoritatea covârşitoare a bărbaţilor cu cancer testicular reuşesc să supravieţuiască bolii, potrivit unor date transmise de organizaţia caritabilă Cancer Research din Marea Britanie.

Cifrele arată că rata supravieţuirii în Marea Britanie a ajuns la 96% în 2009, cu mult mai mare decât la începutul anilor 1970, când 68% dintre bolnavi supravieţuiau.

Organizaţia a precizat că atenţia trebuie să se concentreze pe procentul de 4% rămas.

Experţii susţin că îmbunătăţirea tratamentelor oferite, precum şi nivelul tot mai mare de conştientizare în privinţa acestei boli ar putea explica îmbunătăţirea cifrei privind supravieţuitorii.

Citeste si:  Tenis: Li Na, prima jucătoare din China învingătoare într-un turneu de Mare Şlem

Circa 2.300 de bărbaţi sunt diagnosticaţi cu acest tip de cancer în fiecare an în Marea Britanie. Principalul simptom este apariţia unui nodul sau a unei umflături la testicule.

„Un succes clar al cercetării în privinţa cancerului a fost medicamentul cisplatin, la a cărui dezvoltare au contribuit oamenii noştri de ştiinţă”, a declarat dr. Harpal Kumar, director executiv al Cancer Research UK.

Medicamentul „îi ajută aproape pe toţi bărbaţii cu cancer testicular să învingă boala şi reprezintă un exemplu strălucitor a ceea ce putem obţine prin cercetare dedicată”, a spus el.

Citeste si:  40% dintre angajaţii români sunt ataşaţi de compania la care lucrează

„Pentru unele tipuri de cancer cuvântul ‘vindecare’ este aproape o realitate – 96% dintre bărbaţii cu cancer testicular sunt acum vindecaţi. Însă este important să recunoaştem că mai există un procent de 4% care nu supravieţuiesc bolii, precum şi faptul că avem nevoie de tratamente mai uşoare pentru pacienţi în viitor”, a mai declarat medicul.

Katherine Mutsvangwa, din partea organizaţiei caritabile de luptă împotriva cancerului la bărbaţi Orchid, a declarat că o diagnosticare cât mai rapidă reprezintă o parte importantă din reducerea ratei deceselor.

Ea a spus că cei 4% dintre pacienţi care nu supravieţuiesc sunt în general diagnosticaţi mult prea târziu sau au o formă de cancer „mult mai agresivă”.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata