Marea Britanie: Majoritatea covârşitoare a bărbaţilor cu cancer testicular supravieţuiesc bolii

Majoritatea covârşitoare a bărbaţilor cu cancer testicular reuşesc să supravieţuiască bolii, potrivit unor date transmise de organizaţia caritabilă Cancer Research din Marea Britanie.

Cifrele arată că rata supravieţuirii în Marea Britanie a ajuns la 96% în 2009, cu mult mai mare decât la începutul anilor 1970, când 68% dintre bolnavi supravieţuiau.

Organizaţia a precizat că atenţia trebuie să se concentreze pe procentul de 4% rămas.

Experţii susţin că îmbunătăţirea tratamentelor oferite, precum şi nivelul tot mai mare de conştientizare în privinţa acestei boli ar putea explica îmbunătăţirea cifrei privind supravieţuitorii.

Circa 2.300 de bărbaţi sunt diagnosticaţi cu acest tip de cancer în fiecare an în Marea Britanie. Principalul simptom este apariţia unui nodul sau a unei umflături la testicule.

„Un succes clar al cercetării în privinţa cancerului a fost medicamentul cisplatin, la a cărui dezvoltare au contribuit oamenii noştri de ştiinţă”, a declarat dr. Harpal Kumar, director executiv al Cancer Research UK.

Medicamentul „îi ajută aproape pe toţi bărbaţii cu cancer testicular să învingă boala şi reprezintă un exemplu strălucitor a ceea ce putem obţine prin cercetare dedicată”, a spus el.

„Pentru unele tipuri de cancer cuvântul ‘vindecare’ este aproape o realitate – 96% dintre bărbaţii cu cancer testicular sunt acum vindecaţi. Însă este important să recunoaştem că mai există un procent de 4% care nu supravieţuiesc bolii, precum şi faptul că avem nevoie de tratamente mai uşoare pentru pacienţi în viitor”, a mai declarat medicul.

Katherine Mutsvangwa, din partea organizaţiei caritabile de luptă împotriva cancerului la bărbaţi Orchid, a declarat că o diagnosticare cât mai rapidă reprezintă o parte importantă din reducerea ratei deceselor.

Ea a spus că cei 4% dintre pacienţi care nu supravieţuiesc sunt în general diagnosticaţi mult prea târziu sau au o formă de cancer „mult mai agresivă”.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.