România, pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte rata alăptării

România este în continuare pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte rata alăptării, se arată într-un comunicat de presă emis de Asociaţia ProMAMA.

Conform unui studiu recent al UNICEF, doar una din zece mame continuă să alăpteze exclusiv până la vârsta de şase luni a copilului. Deşi aproape toate mamele încep să alăpteze încă din maternitate, odată ajunse acasă multe dintre ele abandonează această practică din cauza problemelor pe care le întâmpină şi a sfaturilor greşite primite.

Cu ocazia „Săptămânii Mondiale a Alăptării”, Asociaţia ProMAMA – Institut şi Centru de Alăptare – lansează o campanie de conştientizare a mamelor asupra efectelor negative ale lipsei alăptării. Riscurile se referă atât la mamă, cât şi la bebeluş.

În ceea ce priveşte copiii, creşte riscul îmbolnăvirilor (diferite forme de cancer, astm, diabet, obezitate etc.), iar la mame creşte riscul de cancer la sân.

Asociaţia ProMAMA educă mamele despre ceea ce înseamnă alăptarea şi care sunt riscurile lipsei acesteia.

De asemenea, acordă susţinere şi consultanţă mamelor aflate în dificultate pentru a putea continua să îşi alăpteze copiii.

Potrivit sursei citate, dr. Jack Newman, expertul mondial al alăptării, spune că: „Nu există piedici reale pentru o mamă în a-şi alăpta copilul, ci doar lipsa de informare, de interes, de disponibilitate şi de suport”.

Săptămâna Mondială a Alăptării, care are loc anual în perioada 1-7 august, va fi marcată la Bucureşti printr-un workshop interactiv organizat de ProMAMA. Specialişti internaţionali în alăptare vor discuta cu mamele despre probleme importante şi de multe ori controversate din domeniul alăptării: de ce nu alăptează mamele din România (cu toate că 98% dintre ele sunt capabile să o facă), care sunt piedicile reale de care se lovesc femeile şi cum pot fi ele înlăturate.

„Vom dedica întreaga săptămână comunicării şi vom oferi gratuit consultanţă pe subiecte de alăptare la centrul ProMAMA din şos. Pipera sau la tel. 0726.71.51.52”, a precizat Sorana Mureşan, preşedintele Asociaţiei ProMAMA şi consultant certificat internaţional în lactaţie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.