Victor Ponta: Sugerez că preşedintele Băsescu ne-a minţit în legătură cu cazul lui Omar Hayssam

Premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele Traian Băsescu, în 2005, a deturnat răpirea jurnaliştilor în scopuri politice şi că este posibil să fi minţit în legătură cu plecarea lui Omar Hayssam din ţară.

„Atunci, sigur, dincolo de marele câştig politic pentru preşedinte, nu am aflat nimic altceva: cum au fost aduşi, cine i-a eliberat. Poate aflăm acum cine i-a răpit de fapt. (…) Sugerez că atunci, domnul preşedinte Băsescu ne-a minţit, că ştie multe alte lucruri şi domnia sa şi alţii (…) în legătură cu toată afacerea, şi cu plecarea lui Hayssam. Şi poate că Hayssam tocmai de aia a plecat. Cred că preşedintele Băsescu în 2005, răpirea jurnaliştilor a deturnat-o în scop politic şi electoral – stilul lui, de atunci încoace ne-a convins că la asta se pricepe – şi, poate acum, cu venirea lui Hayssam…. Cred că şi reacţia aceea, absolut precipitată: te apuci şi dai comunicat de la Administraţia Prezidenţială. Ce treabă ai tu? Eşti Autoritatea Naţională a Penitenciarelor?”, a declarat primul ministru..

Citeste si:  Organismul anticorupţie din România, tras pe linie moartă de instanţa supremă

El a adăugat că a discutat cu şeful statului în urmă cu o lună despre aducerea lui Omar Hayssam în ţară, dar că discuţia nu s-a purtat în cadrul CSAT, ci a avut loc tete-a-tete.

„Eu am vorbit cu preşedintele despre chestia, în urmă cu vreo lună. (…) Am discutat despre o acţiune prin care un condamnat definitiv şi irevocabil, Omar Hayssam, să fie adus să execute pedeapsa”, a spus Victor Ponta.

Pe de altă parte, el a precizat că nu există un tratat de extrădare cu Siria, care să fie în vigoare.

„Despre tratat, cred că lucrurile s-au lămurit. Eu am spus corect că nu avem tratat de extrădare, după aceea însă m-am gândit că creez vreo mare problemă anchetei… nu avem, în vigoare”, a precizat premierul.

Citeste si:  Podgoria Murfatlar

Pe 22 iulie, premierul Victor Ponta a declarat că preşedintelui Traian Băsescu îi este frică de ceea ce va spune Omar Hayssam, având în vedere că acesta a plecat din ţară în timpul mandatului său.

„Cred că preşedintelui Băsescu îi e foarte frică de ceea ce va spune Omar Hayssam. Eu nu l-am întâlnit în viaţa mea, nu am nicio treabă nici cu Hayssam, nici cu anii în care domnia sa era pe lângă politică, pe la toate politicile: şi pe la PSD şi pe la PDL şi pe la toată lumea. Dar sunt foarte relaxat. Din acest motiv, prima dată, în urmă cu câteva săptămâni – când am vorbit şi cu miniştrii şi cu preşedintele de această operaţiune – am spus imediat: ‘Sigur, haideţi să-l aducem, e condamnat, e foarte bine ca un om condamnat de justiţia română să vină încoace’. De ce s-a grăbit preşedintele la 7,40 dimineaţa să dea comunicat, de ce ţuţerii aceia cu care bea dânsul cafeaua dimineaţa s-au repezit să scrie pe bloguri, de la 9,00 dimineaţa, tot felul prostii, nişte oameni care în mod normal nu au acces la aceste informaţii; cum a aflat doamna deputat de Roman, doamna Udrea, informaţii secrete despre operaţiune? Astea ţin de neseriozitatea şi iresponsabilitatea celor care lucrează la Palatul Cotroceni. Eu vreau ca instituţiile româneşti să acţioneze serios şi responsabil şi sper ca acest episod să se încheie totuşi prin a-i felicita pe cei care au avut o contribuţie”, a spus primul-ministru, la Antena 3.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Hahn spune

    sugereaza !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata