Bijuterii furate la hotelul Carlton din Cannes: prejudiciu estimat la circa 103 milioane de euro

Prejudiciul creat în cazul furtului de bijuterii comis duminică la hotelul Carlton din Cannes atinge 136 milioane de dolari, respectiv circa 103 milioane de euro, a anunţat, luni, parchetul din localitatea Grasse, în sudul Franţei.

Potrivit agenţiei de presă franceze, este unul dintre cele mai importante furturi de bijuterii înregistrate în lume, prejudiciul fiind similar celui creat de jaful din 2003 din clădirea Diamond Center, în Belgia (circa o sută de milioane de euro), considerat până acum un record mondial.

Prima estimare provizorie a prejudiciului, duminică, a fost de 40 de milioane de euro, sumă care plasa deja acest jaf pe locul doi în rândul furturilor de bijuterii comise în Franţa.

Furtul din hotelul de lux francez a fost comis în plină zi de un bărbat înarmat, cu faţa acoperită, care a sustras mai multe ceasuri încrustate cu diamante dintr-o expoziţie organizată de casa Leviev la Carlton.

Leviev, care potrivit presei israeliene aparţine magnatului Lev Leviev, afirmă pe site-ul său că a avut acces la pietre preţioase ‘dintre cele mai excepţionale din lume’. Casa şi-a deschis primul magazin la Londra, în Old Bond Street, în 2006.

Născut la Taşkent, Uzbekistan, şi imigrat în Israel în 1971, Lev Leviev (56 de ani) a făcut avere în afacerile cu diamante înainte de a se lansa în sectorul imobiliar, dar şi în televiziune, sectorul energetic şi altele.

Expoziţia ‘Extraordinary Diamonds’, deschisă la 20 iulie, era găzduită într-o sală închiriată de bijutier, care angajase propriii agenţi de securitate pentru acest eveniment, ‘trei sau patru persoane în total’, potrivit unei surse apropiate dosarului.

În februarie 2003, în Belgia, au fost furate conţinuturile a peste 120 din cele 160 de seifuri din Diamond Center, o clădire foarte bine protejată de la Anvers, fără ca hoţii să declanşeze sistemul de alarmă.

În Franţa, cel mai mare furt de bijuterii de până acum a fost cel de la bijutierul Harry Winston, la Paris, în 2008, prejudiciul jafului fiind estimat la 85 de milioane de euro.

În timpul ultimului festival de film de la Cannes, dintr-o cameră a hotelului Novotel au fost furate bijuterii marca Chopard în valoare de 1,4 milioane de dolari.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!