EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,30 RON
(-0.35%)
GBP
5,37 RON
(-0.02%)
CHF
4,55 RON
(-0.12%)
BGN
2,47 RON
(+0.02%)
BYN
1,77 RON
(+0.17%)
CAD
3,17 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.39%)
CZK
0,18 RON
(+0.23%)
INR
0,06 RON
(-0.32%)

Moldova şi Bucovina, regiunile cu cea mai mare apetenţă pentru construcţii

Bucovina şi Moldova reprezintă în prezent cea mai bună piaţă pentru construcţii, aici regăsindu-se cel mai mare număr de proiecte şi cele mai mari, ca valoare în euro, în timp ce, din punct de vedere al fondurilor europene atrase, cea mai bună situaţie se întâlneşte la firmele din Moldova şi Muntenia, potrivit unui studiu realizat de compania Trendelligent.

Conform cercetării, cele aproximativ 22% dintre firmele care derulează contracte în Moldova au proiecte finanţate din fonduri UE în valoarea totală medie de 27 milioane de euro, iar cele aproximativ 16% firme ce implementează proiecte în Muntenia au şi proiecte finanţate din fonduri UE a căror valoare totală medie se ridică la circa 41,6 milioane de euro.

De asemenea, potrivit unei anchete sociale efectuate în rândul firmelor investigate, cel mai mare număr de proiecte (în medie aproximativ trei proiecte) şi cele mai mari, ca valoare în euro, se regăsesc la companiile care au contracte în regiunile Bucovina şi Moldova (aproximativ cinci milioane de euro valoare totală medie a proiectelor implementate în Bucovina, şi valoare totală medie de 14,3 milioane euro pentru proiectele realizate în Moldova), ceea ce arată că în cele două regiuni există, la acest moment, cea mai bună piaţă pentru construcţii.

„Acest studiu reprezintă începutul unei serii de cercetări pe pieţe specifice din zona B2B, menite să aducă faţă în faţă investitori, beneficiari şi furnizori. Trendelligent îşi propune să iniţieze cât mai multe cercetări pe nişe de piaţă”, a declarat Mariana Coşenco, managing partner Trendelligent.

Trendelligent atrage atenţia că din datele Institutului Naţional de Statistică reiese faptul că, între anii 2007 – 2012, investiţiile financiare pentru şosele, străzi, drumuri şi clădiri administrative au cea mai uniformă evoluţie, fiind alocate aproximativ aceleaşi sume în fiecare an.

Investiţiile în străzi, şosele şi drumuri au avut cel mai mare vârf în anul 2008 (14,330 miliarde de lei), cunoscând apoi o uşoară scădere şi revenind pe creştere din anul 2011 (13,918 miliarde de lei).

Trendelligent a realizat în luna iunie 2013 un studiu privind potenţialul de creştere al pieţei de construcţii civile şi industriale din România în anul 2014. Studiul finit realizează o analiză complexă a pieţei de construcţii în zonele vizate, precum şi o estimare a potenţialului de dezvoltare al firmelor din domeniul construcţiilor pentru anul 2014 – 2015.

Cercetarea are la bază date de la Institutul Naţional de Statistică şi o anchetă socială realizată pe un eşantion de peste 200 de agenţi economici din domeniul construcţiilor civile şi industriale cu cifră de afaceri de peste un milion de euro, care derulează proiecte în Bucovina, Moldova, Muntenia şi Dobrogea.

Trendelligent este companie românească specializată în studii de piaţă B2B. Este o companie care oferă servicii de audit şi studii de marketing, studii de satisfacţie a clienţilor, a angajaţilor, studii de testare pentru noi produse/concepte, studii de (re)segmentare, studii de (re)poziţionare, de preţ pentru companiile B2B. Compania are expertiză în realizarea de studii pentru companii din domeniul IT&C, petrol, financiar, construcţii şi medical. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata