Atletism: Mondialele de la Moscova, urmărite de 5 miliarde de telespectatori, 80,59% din bilete – vândute

Federaţia internaţională de atletism (IAAF) a anunţat că, înainte cu aproape 2 săptămâni de startul Campionatelor mondiale de la Moscova (10-18 august), au fost vândute 80,59 la sută din biletele puse în vânzare pentru competiţia ce va fi găzduită de Stadionul Olimpic Lujniki, care are o capacitate de 78.300 spectatori, iar audienţa mondială prin televiziune este estimată la un total cumulat de 5 miliarde de telespectatori.

Secretarul general al IAAF, Essar Gabriel, a declarat: „Luând în considerare ultima comunicare privind vânzarea de bilete din partea partenerilor noştri de la Comitetul de organizare a CM, moscoviţii preferă să cumpere bilete în apropierea competiţiilor. Însă, printr-o campanie promoţională începută încă de la începutul lunii iulie, prin televiziune, radio, presă scrisă, panouri prin oraş şi la metrou (cu care călătoresc zilnic 9 milioane de ruşi pe zi), avem o creştere impresionantă în vânzarea de bilete, iar cum campionatele încep abia pe 10 august, IAAF este optimistă că în reuniunile de după-amiază vom avea întreceri cu casele închise”.

Cea de-a 14-a ediţie a Campionatelor mondiale de atletism reprezintă cea mai mare competiţie sportivă din 2013. În cele 9 zile de competiţie se vor întrece 2.000 de sportivi, din peste 200 de naţiuni, apreciindu-se o audienţă cumulată de peste 5 miliarde de telespectatori.

De altfel, contractele cu companiile de televiziune prezente la Moscova pentru transmisii asigură cea mai mare acoperire din istoria IAAF World Championships, competiţia fiind transmisă în peste 200 de ţări şi teritorii din întreaga lume, se arată în ultimul comunicat al federaţiei internaţionale pe această temă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.